Bijzondere rentree van Eric Leijtens

Bijzondere rentree van Eric Leijtens
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Na twee seizoen afwezig te zijn geweest keert Eric Leijtens dit jaar weer terug achter het starthek. De Brabander kampte met een aantal blessures en begin 2017 besloot hij alles goed te laten genezen. Omdat stil zitten geen optie is startte de Brabander zijn eigen bedrijf op en inmiddels zit hij weer op de motor. En hoe want tijdens de eerste KNMV Dutch Masters of Motocross werd de 26-jarige crosser tiende! Een bijzonder prestatie in een startveld met veel Grand Prix geweld!

De crosser uit Waspik wist goed uit de startblokken te komen tijdens de eerste manche. Het leek alsof hij nooit was weggeweest en hij mengde zich direct in de kopgroep. De KTM-rijder kwam als zevende uit de eerste ronde om deze positie daarna te verliezen aan de Noor Horgmo. Na bijna 25 minuten wedstrijd valt de Noor uit en kan de No Fear Energy-gesteunde crosser de zevende plaats terug pakken. Deze komt vervolgens niet meer in gevaar tot het vallen van de finishvlag. Een knappe prestatie in dit sterke deelnemersveld!
De start van de tweede manche is opnieuw goed maar voor de eerste bocht gaat GP-rijder Vialle in de fout. Het volg is een valpartij met een zestal rijders, daarbij ook Leijtens! Gelukkig kan de wedstrijd worden vervolgd en de eerste ronde wordt op een 33e plaats afgerond. Daarna komt de EL4 Racing-rijder met grote stappen naar voren en wordt de manche op een 15e plaats afgesloten! Ondanks een beperkte voorbereiding de afgelopen winter mag Leijtens terug kijken op een zeer goede eerste DMofMX!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties