X

Brian Bogers: zwoegen in de schaduw!

Bijna ‘n volledig seizoen lag Brian Bogers in de lappenmand. Hierdoor is de Eindhovenaar in de praktijk een MXGP rookie. BB189 moet het ‘450 vak’ echter zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Onder de schijnwerpers van het grote HRC-Honda fabrieksteam en in de schaduw van tweevoudig wereldkampioen Tim Gajser nog wel!

In de WK stand vinden we Bogers als 19de. Op zich weinig flatterend al zorgt een tweede lezing voor de nodige nuance. De Britse GP was een off-day waarin Brian geen punten scoorde. Argentinië was de eerste Grote Prijs waarin de ex-Europees kampioen 85cc meteen een handvol punten sprokkelde.

Wie de laatste twee GP’s zag weet echter dat Bogers’ top-15 doel zeer realistisch is. Op een moeilijke baan in Arco di Trento zette hij in de tweede manche zijn beste resultaat -een negende plaats- van het seizoen neer. “De eerste paar ronden zat ik binnen de top-10 en dat hield ook vast. Daarmee heb ik bewezen dat het ook mijn plaats is als ik met die rijders in duel kan gaan. Wat dat betreft was de GP van Trentino zeker een stap in de goede richting.”

In de sterk bezette openingswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oss eindigde Brian zesde. Ook in Valkenswaard stak hij tijdens de Nederlandse GP de neus al eens aan het venster. “Hoewel ik er in het zicht van de top-10 wat te verkrampt begon te rijden, werd ik in Valkenswaard als 12de in de eerste manche. Daar was ik erg blij mee, het was leuk om te zien hoe mijn harde werk vruchten begon af te werpen. Helaas kon ik de tweede race niet afmaken nadat mijn motor was beschadigd nadat ik in de start was aangereden.” Qua rijden was Valkenswaard wél een grote stap voorwaarts.


Een tikje pech, slechte starts, voorlopig zijn de puzzelstukjes nog geen twee reeksen in elkaar gevallen voor de Honda fabrieksrijder. Sowieso is er nog veel werk aan de winkel, al beseft Bogers dat zelf als geen ander. “Die nul-scores zijn inderdaad jammer, anders zou het er al heel anders uit zien. Maar ook dat is motorcross, een slecht weekend moet je zo snel mogelijk achter je laten. Ik weet dat ik hard moet blijven werken en dat is ook wat ik nu doe.”

De volgende Grote Prijs vindt op 11 en 12 mei plaats op het zanderige Mantova. Een baan die de Honda fabrieksrijder ligt want hij haalde er drie jaar geleden al eens het podium. Destijds werd de HSF rijder er tweede… na ene Jeffrey Herlings. Dit jaar gaat Brian in Lombardije op zoek naar zijn beste jaarprestatie. Moet lukken lijkt ons! Maar eerst is er nog de Dutch Masters of Motocross in Axel, dat is volgend weekend al.

Foto’s: shotbyBavo