X

GPR-rijders weten te scoren tijdens eerste DMofMX

Het werd een moeizaam begin van de KNMV Dutch Masters of Motocross voor zowel de rijders als de organisatie. Voor het GPR MX Team verliep de wedstrijd ook niet vlekkeloos maar zowel Rob van de Veerdonk als Jamie Carpenter wist zich in de punten te rijden. In de 250cc wist de Brit zich beide keren in de punten te rijde, de Husqvarna-rijder werd zeventiende en achttiende tijdens de manches op het prachtige circuit van Oss. Rob wist vijf punten te scoren en de scholier deed dat tijdens de eerste manche. De tweede manche van de 125cc werd immers afgelast.

125cc
In de trainingen kende Rob wat pech met de drukte op het circuit waardoor hij met een achttiende trainingstijd genoegen moest nemen. De start verliep goed en buitenom lijkt de 16-jarige crosser zich in de kopgroep te nestelen. In de eerste bocht gaat het echter mis en Rob gaat onderuit! Vanuit het achterveld komt hij heel sterk terug en met de Laurense Motors-Husqvarna weet de GPR-rijder als zestiende over de finish te komen. Door problemen met het starthek besluit de wedstrijdleiding om de tweede manche zonder starthek van start te gaan. In de 500cc klasse lukte dit maar de jeugd had er meer moeite mee. Vooral de mindere goden probeerde te smokkelen waardoor er een valse start veroorzaakt werd. Dit schoot de wedstrijdleiding, die al rijders sommeerde rustig te wachten, in het verkeerde keelgat en door tijdgebrek kwam de gehele tweede manche te vervallen.

250cc:
Tijdens de EMX250 wedstrijden in Engeland en Italie wist Jamie zich niet te plaatsen voor de wedstrijden. Op het circuit van Oss lukte hem dat probleemloos en dat gaf hem duidelijk meer rust. Met een 17e en 18e plaats tijdens de manches kijkt hij zeer tevreden terug op deze eerste Dutch Masters of Motocross. De eerder deze week 20 jaar geworden ‘James’ ging beide manches even onderuit dus misschien had er wel meer ingezeten voor de in Hampshire geboren crosser.

Volgende wedstrijd:
Over drie weken gaat de KNMV Dutch Masters of Motocross verder, dan worden de punten verdeeld op het circuit van Axel!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie