Henry Jacobi pakt de redplate in Oss!

Henry Jacobi pakt de redplate in Oss!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De dag verliep niet vlekkeloos tijdens de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross. De organisatie kreeg de nodige problemen te verwerken maar de punten konden toch worden verdeeld. In de 250cc-klasse wist Henry Jacobi beide manches op zijn naam te schrijven! Het is de eerste keer dat een Duitser een dagzege pakte in de DMofMX 250cc (voorheen ONK) en hij doet dat direct met een dubbelslag. In het dagklassement wordt Jago Geerts (4-2) tweede voor Adam Sterry (5-6) die ervoor zorgt dat F&H Racing Team met twee rijders op het podium staat in het Brabantse!

Omdat het starthek de eerste keer niet in een beweging valt volgt er een herstart. Jacobi neemt de leiding en hij geeft deze niet meer uit handen. Regerend kampioen Geerts zoekt de aansluiting bij de Duitser maar de Yamaha-rijder gaat onderuit en moet in de achtervolging. In de beginfase van de wedstrijd heeft Tom Vialle de tweede plaats in handen maar hij moet later plaats maken voor Watson. De Brit wordt tweede achter Jacobi die touwtjes deze manche stevig in handen had. Vialle wordt derde voor Geerts die ondanks een tweede schuiver toch nog als vierde over de finish komt. Adam Sterry maakt de top vijf compleet.
De tweede manche neemt Roan van de Moosdijk de beste start. De eerste manche was de Eindhovenaar niet aan de finish gekomen dus hij wilde revanche nemen! Jacobi neemt vroeg in de wedstrijd de leiding over en hij wint ook de tweede manche. Van de Moosdijk heeft lang de tweede plaats in handen maar in de slotfase weet Geerts deze positie af te snoepen. De Belg wordt tweede tussen de F&H Racing rijders. De eerste manche kwam Kevin Horgmo niet aan de finish maar deze wedstrijd kwam de Noor als vierde over de finish. Jed Beaton die twee jaar geleden hier in Oss zijn Europees debuut maakte komt als vijfde over de finish.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld in het Zeeuwse Axel. Deze wedstrijd is een eendaags evenement en zal worden verreden op 5 mei.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #1 250cc; Oss, NL:
1e manche
1 Henry Jacobi D Kawasaki
2 Ben Watson GB Yamaha
3 Tom Vialle F KTM
4 Jago Geerts B Yamaha
5 Adam Sterry GB Kawasaki

2e manche
1 Henry Jacobi D Kawasaki
2 Jago Geerts B Yamaha
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
4 Kevin Horgmo Nor KTM
5 Jed Beaton Aus Husqvarna

Dagklassement:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 1-1
2 Jago Geerts B Yamaha 4-2
3 Adam Sterry GB Kawasaki 5-6
4 Jed Beaton Aus Husqvarna
5 Kade Walker Can Husqvarna 9-7

Tussenstand DMofMX 250cc:
1 Henry Jacobi D Kawasaki 50
2 Jago Geerts B Yamaha 40
3 Adam Sterry GB Kawasaki 31
4 Jed Beaton Aus Husqvarna 27
5 Kade Walker Can Husqvarna 26

De volledige uitslagen vanuit Oss vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #ShotbyBavo

Uw reacties