X

Jago “Iceman” Geerts over geslaagde GP Trentino!

Zo teleurstellend de GP’s in Argentinië en Groot-Brittannië verliepen zo succesvol was Jago Geerts in Valkenswaard en Arco di Trento! Geerts breidde aan de derde plaats in de Grote Prijs van Nederland vandaag een schitterend vervolg met een tweede plek (2-2) in de GP van Trentino. De trendbreuk is ingezet en de Monster Energy Kemea Yamaha MX2 kwam met veel panache voor de dag.

Op de ongenaakbare Jorge Prado stond vandaag geen maat maar Geerts reed met lef en liet zich zelfs op een verraderlijke, harde baan nauwelijks op een foutje betrappen. “De tweede reeks in Valkenswaard had ik voor mezelf de kentering al ingezet. Daar kwam ik van 7 of 8 om uiteindelijk tweede te worden. Qua rijden voelde het toen al heel goed aan. Hier begon ik al sterk met een tweede plaats in de kwalifactierace. Vandaag had ik twee redelijk goede starts, rond 4 of 5 zat ik en telkens reed ik naar de tweede plek. Nu moeten we nog een beetje verder werken aan de starts. Ik zou graag eens een kopstart geven. Het wordt interessant om te zien wat dat zou geven.”

In de WK stand bekleedt Jago nu na vier GP’s de vijfde plaats, weliswaar op amper 4 punten van de vierde, zijn teammaat Ben Watson. Door het goede rijden en zijn recente resultaten zit de getalenteerde Balenaar nu in een positieve spiraal. We kregen de voorbije weken bovendien een meer aanvallende Geerts te zien. Denk maar aan de manier waarop hij de maat van Tom Vialle nam in de eerste reeks. “Misschien rijd ik nu iets agressiever maar ik had ook betere starts wat alles makkelijker maakt. De eerste twee GP’s ontbrak de regelmaat. Ik reed telkens één goede en één minder goede reeks. Vandaag presteerde ik wel constant wat zeker een stap in de juiste richting is!”

“Of ik dat gewaar wordt dat ik zelf in de goede flow zit na Valkenswaard? Tja, zelf voel ik dat zo niet maar onbewust zou het best kunnen natuurlijk omdat het vorige week al goed ging. Zo zat ik er nu in de trainingen ook al direct goed bij wat de voorbije GP’s steeds een zwak punt was. Dan heb je natuurlijk de bevestiging dat het qua snelheid goed zit.” In zijn eerste GP seizoen kon de voormalige 125cc junior wereldkampioen rustig groeien naast de ervaren Ben Watson. Watson sloot vorig jaar af als vierde, Jago werd achtste. De strijd om de koppositie binnen het team ligt nu wagenwijd open.


“Ik heb meer ervaring, ondertussen ken ik de omlopen beter maar Ben heeft toch ook al knappe neergezet dit seizoen. Voor die eerste plaats binnen het team zal het dus zeker nog spannend  worden!” Geerts staat de komende weken aan de start in beide Dutch Masters of Motocross wedstrijden in Oss en Axel. Voor de volgende GP is het wachten tot Mantova half mei. Gezien de zanderige ondergrond zou Jago ook daar ijzersterk voor de dag kunnen komen.

Foto’s: Gino Maes, Yamaha Racing