Jasikonis pakt de dubbel op De Witte Ruijsheuvel

Jasikonis pakt de dubbel op De Witte Ruijsheuvel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Litouwer Arminas Jasikonis heeft de eerste wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross 500cc gewonnen. De 21-jarige crosser wist beide manches op zijn naam te schrijven en pakt dus de volle buit op ‘De Witte Ruijsheuvel’. In het dagklassement wordt Gautier Paulin (2-2) tweede voor de Brit Max Anstie (4-3).

Omdat het starthek dienst blijft weigeren wordt er zonder starthek maar ouderwets met de vlag gestart! Vanaf de eerste meters rijdt de vanaf de pole vertrokken aan de leiding. De IceOne Racing-rijder wint de wedstrijd met ruim elf seconden voorsprong op Gautier Paulin en Coldenhoff. De crosser uit Heesch heeft even de tijd nodig gehad om teamgenoot Anstie te passeren maar het lukt ‘The Hoff’ die dus derde wordt voor de Brit. De top vijf wordt compleet gemaakt door voormalig wereldkampioen MX2 Pauls Jonass.
De tweede manche kan het starthek wel worden gebruikt en het is Benoit Paturel die als snelste reageert. De Fransman wint de HGS Holeshot Award maar ziet in de beginfase landgenoot Paulin passeren . De Yamaha-rijder kan de eerste helft van de wedstrijd de leiding vast houden maar dan komt Jasikonis opzetten. De Husqvarna-rijder wint ook de tweede manche voor Paulin en Anstie. De altijd vriendelijk Brit heeft een fel gevecht met Coldenhoff maar de crosser uit Heesch moet tevreden zijn met de vierde plaats. Jonass sluit ook de tweede manche als vijfde af.

Over drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld in het Zeeuwse Axel. Deze wedstrijd is een eendaags evenement en zal worden verreden op 5 mei.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #1 500cc; Oss, NL:
1e manche
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
2 Gautier Paulin F Yamaha
3 Glenn Coldenhoff NL KTM
4 Max Anstie GB KTM
5 Pauls Jonass Let Husqvarna

2e manche
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna
2 Gautier Paulin F Yamaha
3 Max Anstie GB KTM
4 Glenn Coldenhoff NL KTM
5 Pauls Jonass Let Husqvarna

Dagklassement:
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 1-1
2 Gautier Paulin F Yamaha 2-2
3 Max Anstie GB KTM 4-3
4 Glenn Coldenhoff NL KTM 3-4
5 Pauls Jonass Let Husqvarna 5-5

Tussenstand DMofMX 500cc:
1 Arminas Jasikonis Lit Husqvarna 50
2 Gautier Paulin F Yamaha 44
3 Max Anstie GB KTM 38
4 Glenn Coldenhoff NL KTM 38
5 Pauls Jonass Let Husqvarna 32

De volledige uitslagen vanuit Oss vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Husqvarna

Uw reacties