Knuiman opnieuw de sterkste bij MON Jeugd

Knuiman opnieuw de sterkste bij MON Jeugd
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jeremy Knuiman heeft de Prox NK 125cc jeugd wedstrijd in het Limburgse Well gewonnen. Op circuit De goede hoop was de Wijchenaar in beide manches met groot verschil de sterkste. De tweede plaats was voor Sem Beijer, die ook in beide manches als tweede over de finish kwam. Michon Voets (foto) mocht met tweemaal de derde plaats in de manches plaatsnemen op de laagste trede van het erepodium. Op basis van de tweede manche werd Jesse Schel vierde in het dagklassement. Hij hield hiermee Teun den Mulder achter zich.

Eerste manche
Met tien man die een plaats zochten achter het starthek was de klasse weer erg matig gevuld. De holeshot was voor Beijer die werd gevolgd door Knuiman, Voets, Den Mulder en Schel.In de tweede ronde nam Knuiman de leiding over. Beijer wist nog enkele ronden bij te blijven waarna halverwege de manche het verschil toch was gemaakt. Beijer had op zijn beurt inmiddels weer een ruime voorsprong Voets. In de eindfase van de manche wist Schel nog terug te komen tot aan het achterwiel van Voets, maar hij moest tevreden zijn met de vierde plaats. Den Mulder verloor in de laatste ronde ruim tien seconden op Schel en kwam als vijfde over de finishlijn.

Tweede manche
De tweede manche was de kopstart opnieuw voor Beijer gevolgd door Knuiman, Voets, den Mulder en Schel. In de tweede ronde nam Knuiman opnieuw de leiding over en was het Schel die voorbij ging aan den Mulder. Beijer wist nu iets langer in de buurt van Knuiman te blijven en samen hadden beiden snel een ruime voorsprong op Voets ,den Mulder en Schel. Vanaf halverwege de manche liep Knuiman ruim uit op Beijer. Voets, Schel en den Mulder lagen inmiddels ruim achter dit duo. Knuiman won opnieuw de manche voor Beijer en Voets. Schel behaalde nu de vierde plaats voor den Mulder.

Eerste manche MX 125cc jeugd Well:
1. Knuiman, 2. Beijer, 3. Voets, 4. den Mulder, 5. Schel.

Tweede manche MX 125cc jeugd Well:
1. Knuiman, 2. Beijer, 3. Voets, 4. Schel, 5. den Mulder.

Dagklassement MX 125cc jeugd Well:
1. Knuiman 120, 2. Meijer 108, 3. Voets 100, 4. Schel 92. 5. den Mulder 92.

Tussenstand NK 125cc jeugd (bruto):
1. Knuiman 468, 2. Beijer 417, 3. Voets 377, 4. van Aken 348, 5. den Mulder 334.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties