X

KTM’s Motohall museum bijna klaar!

Op 11 en 12 mei opent KTM officieel de deuren van haar Motohall in Mattighofen, de thuishaven van de Oostenrijkse fabrikant. Net zoals Ferrari, Ducati, Porsche, Honda en Yamaha kan KTM binnenkort uitpakken met een museum dat de succesvolle geschiedenis van het merk vertelt.

Meer dan zomaar een museum gaat het om een permanente tentoonstelling waarin de belangrijke productie- en racemodellen uit de geschiedenis van het merk de hoofdrol krijgen.  Gezien het Ready to Race karakter van de KTM’s zit daar uiteraard héél veel competitiespul bij!




Het hightech gebouw, ontworpen door Hofbauer, Liebmann Wimmesberger Architekten, kreeg de vorm van een racecircuit en omvat drie verdiepingen. Naast de motoren zelf maak je ook kennis met KTM’s ontwerpproces. Je krijgt het hele traject -van schets tot eindproduct- uitgelegd op alle mogelijke manieren. Het hoogtepunt van deze reis door de wereld van KTM is de zogenaamde ‘The heroes of Racing’ presentatie.  Indrukwekkende beelden op een 360° videowall vieren de de helden uit KTM’s racegeschiedenis.

Het gebouw herbergt ook evenementenruimtes, een uitgebreide shop, bar en restaurant. Daarnaast wordt een deel van de KTM Motohall gebruikt als trainingscentrum voor monteurs. In totaal beslaat dit paradepaardje een  oppervlakte van maar liefst 9.500 m2. Alle praktische over de KTM Motohall vind je hier: https://www.ktm-motohall.com/

Foto’s: KTM