X

Micha-Boy de Waal laat Arco schieten

In de tweede manche van de Nederlandse GP bezeerde Micha Boy De Waal (Hutten Metaal Yamaha Racing) zich aan zijn been. Om zo fit mogelijk terug te keren heeft Micha besloten om dit weekend verstek te geven voor de vierde GP van het jaar.

Voor doorbijter De Waal is het moeilijk om nee te zeggen maar in overleg met het team wordt bewust gekozen om in de best mogelijke omstandigheden voor de dag te komen. “In de MXGP moet je 110% zijn en ik wil een jaar draaien om niet te vergeten, op een goede manier welteverstaan! Wie achter me staat, begrijpt die keuze. Om voor 75% mee te doen in de MXGP is iets wat we niet willen. Ik wil graag presteren, ik weet waar ik thuis hoor in de wedstrijden en dat is niet waar we nu zitten,” aldus ‘MBDW’ op Facebook.

De Hutten Metaal Yamaha Racing rijder kende een moeilijke winter vanwege een lange revalidatie na een knieblessure. Hierdoor begon Micha met weinig motoruren aan het seizoen maar wie ‘m een beetje kent, weet dat-ie er alles aan zal  doen om sterk terug te keren! De vijfde ronde van het MXGP wereldkampioenschap vindt plaats op 12 mei in Mantova.

Foto: Eric Laurijssen