TBT: Aubin op pole, Nederlanders sterk!

TBT: Aubin op pole, Nederlanders sterk!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Het is #ThrowBackThursday wij gaan vandaag terug naar 25 april 2009. Vele verwachten dat er op het Eurocircuit een einde komt aan de Franse MX2 overheersing. Nicolas Aubin denkt daar duidelijk anders over, hij start morgen vanaf de pole nadat hij vandaag vrij eenvoudig de kwalificatie won. De Yamaha-rijder (foto) bezet op dit moment de achtste plek in het kampioenschap. De Nederlanders deden het erg goed, alles drie de mannen wisten zich in de top elf te plaatsen, Ceriel Klein-Kromhof werd knap vijfde.

In de kwalificatie wedstrijd neemt Loic Larrieu de beste start voor teamgenoot Aubin, Nick Triest, Mike Kras en Klein-Kromhof. Rui Goncalves volgt en hij weet zich snel naar de derde plek te rijden in de eerste ronde. Er zijn ook rijders in de problemen gekomen in de beginfase zoals Gautier Paulin, Zach Osborne en Wyatt Avis. Even verderop komen ook nog Evgeny Bobrishev en Joel Roelants ten val. Aubin neemt snel de leiding over en kan ook vrij snel afstand nemen. Goncalves bijt zich stuk op Larrieu die bijzonder sterk rijdt. Na drie ronden komt Simpson opzetten, hij passeert teamgenoot Goncalves en even later kan hij Larrieu wel passeren. Aubin heeft echter al een ruime voorsprong te pakken en hij rijdt zich naar de overwinning. Simpson wordt tweede en lijkt zijn draai weer te hebben gevonden al maakt een zwaluw natuurlijk geen zomer. Larrieu is goed voor de derde plek en is daar erg blij mee. Als Goncalves het tempo moet laten zakken kan Vanhorebeek plaatsen goed maken, hij wordt op ruime afstand van Larrieu vierde voor Klein-Kormhof! De Nederlander rijdt de sterren van de hemel, hij rijdt lang voor Vanhorebeek en komt later onderdruk van Paulin en Marvin Musquin. Beide heren weet hij van zich af te houden en CKK wordt heel knap vijfde. Ook heel knap was het optreden van Wild-Card rijder Mike Kras en Herjan Brakke. Het duo dat normaal in het EK rijdt werd respectievelijk tiende en elfde!

MX2 Kwalificatie Race:
1 Nicolas Aubin F Yamaha
2 Shaun Simpson GB KTM
3 Loic Larrieu F Yamaha
4 Jeremy Vanhorebeek B KTM
5 Ceriel Klein-Kromhof NL KTM
6 Gautier Paulin F Kawasaki
7 Marvin Musquin F Honda
8 Manuel Monni I Yamaha
9 Xavier Boog F Suzuki
10 Mike Kras NL KTM
11 Herjan Brakke NL Honda
12 Evgeny Bobrishev Rus Yamaha
13 Khounsith Vongsana F Honda
14 Matiss Karro Let Suzuki
15 Mel Pocock GB Yamaha
16 Zach Osborne USA Yamaha
17 Steven Frossard F Kawasaki
18 Wyatt Avis Z-A Honda
19 Nikolaj Larsen DK Suzuki
20 Arnaud Tonus CH KTM
22 Joel Roelants B KTM
25 Dennis Verbruggen B Honda
39 Nick Triest B KTM

LEES MEER  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha-Racing

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …