VLM: Yentel Martens demonstreert in Olmen

VLM: Yentel Martens demonstreert in Olmen
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De derde VLM kampioenschapswedstrijd in Olmen werd de eerste van het seizoen voor Yentel Martens.  Hoewel Yentel op maandag een lastige wedstrijddag kende in het Franse Thomer-la-Sôgne sloeg hij vandaag keihard toe! Martens domineerde beide manches voor Dietger Damiaens. In de 250cc was Greg Smets de slokkop met twee reekszeges.

MC Siberië was dit weekend gastheer voor de JMS/VLM in Hondapark te Olmen. Gelukkig waren de weergoden inrichter Fons Van Den Bergh en zijn mannen vandaag gunstig gezind! Door de zware regen lag Hondapark er wel pittig bij! Naast de kampioenschapsproeven voor Inters 250 en Inters 500, vochten ook de Beloften, Nieuwelingen 250, Nationalen Open en zijspannen voor punten.


Al in de tijdstraining maakte Martens een verpletterende indruk. De Rockstar Energy Husqvarna rijder was maar liefst 2 seconden sneller dan Dietger Damiaens. Cedric Grobben, Roy Sillien en Jens Van Meer completeerden de top-5. Als derde gestart, nam Martens na drie ronden het heft in handen in de eerste manche. Kopstarter Grobben verdween vooraan en moest uiteindelijk genoegen nemen met de 13de plaats. BMB kampioen Damiaens hield Van Meer af in de prestigeslag om de tweede plaats. Vervolgens gaapte er een grote kloof tot de vierde, Mike Vanderstraeten.

De herneming werd een ware demonstratie voor Martens. “Y-Mart” snelde naar de kopstart en zou de leiding niet meer afstaan. Een sterke Dietger Damiaens toonde zich opnieuw ‘best of the rest’. DD eindigde nu eenzaam als tweede voor Grobben en ex-Honda MX2 fabrieksrijder Jorge Zaragoza.

Een degelijke Jens Van Meer (3-5) pakte alweer een eindpodium, ondanks een ‘excursie’ tussen de linten in reeks twee. Dat terwijl Steve Seronval na een weekje ziek zijn vandaag alleen de schade kon beperken. De KTM Racing Center rijder volgt nu op 12 punten op Van Meer in het kampioenschap. Dankzij zijn 4de en 6de plaats stootte Mike Vanderstraeten van buiten de top-10 in het kampioenschap door naar de 8ste plek, op amper 11 punten van de 4de, Dietger Damiaens!


Greg Smets houdt het simpel!

Wie wilde uitblinken in Olmen moest fysiek sterk staan. Greg Smets bewees dat hij conditioneel meer dan in orde is. De BeTeMo kwartliter reed dan ook naar twee klinkende zeges! Ook Nolan Cordens liet zien tot wat de lichtere motoren in staat zijn in de handen van een capabele chauffeur. Nolan kwam als tweede 250 over de meet nadat hij de aanvangsfase voor zijn rekening had genomen. Een regelmatige tweede race, waarin hij vierde werd, leverde Cordens een welverdiend eindpodium op.

Smets deed zijn stunt in de tweede race nog eens dunnetjes over. Van de derde stelling in ronde één name hij eerst de maat van Banken en vervolgens die van kopstarter Bintcliffe Deze keer was Banken, zesde in reeks één, dus wel op post. De regerende VLM kampioen eindigde op iets meer dan 9 seconden van zijn jonge uitdager, Greg Smets. Ex-EMX150 vicekampioen Jack Bintcliffe verzekerde zich van het eindpodium dankzij een keurige 3de plaats. De Brit was in de eerste manche 4de geëindigd.

Zowel voor de Beloften, Inters als zijspannen gaan het kampioenschap volgend weekend al verder in Molenbeersel!

Alle resultaten hier

Inters 500cc Race 1
1. Yentel Martens, 2. Dietger Damiaens, 3. Jens Van Meer, 4. Mike Vanderstraeten, 5. Bryan Engelen, 6. Menno Aussems, 7. Kristof Salaets, 8. Steve Seronval, 9. Roy Sillien, 10. Kenzo Buys

Inters 500cc Race 2
1. Yentel Martens, 2. Dietger Damiaens, 3. Cedric Grobben, 4. Jorge Zaragoza, 5. Jens Van Meer, 6. Mike Vanderstraeten, 7. Bryan Engelen, 8. Steve Seronval, 9.Menno Aussems, 10. Kenzo Buys

Eindstand Inters 500cc
1. Yentel Martens 50, 2. Dietger Damiaens 44, 3. Jens Van Meer 36, 4. Mike Vanderstraeten 33, 5. Bryan Engelen 30, 6. Cedric Grobben 28, 7. Jorge Zaragoza 28, 8. Menno Aussems 27, 9. Steve Seronval 26, 10. Kenzo Buys 22

Tussenstand Inters 500cc na 3 ronden
1. Jens Van Meer 127, 2. Steve Seronval 115, 3. Roy Sillien 90, 4.  Dietger Damiaens 80, 5. Cedric Grobben 74, 6. Kenzo Buys 73, 7. Kristof Salaets 70, 8. Mike Vanderstraeten 69, 9. Bryan Engelen 61, 10. Steven De Beuckelaer 54

Inters 250cc Race 1
1. Greg Smets, 2. Nolan Cordens, 3. Jordi Van Mieghem, 4. Jack Bintcliffe, 5. Wannes Vandevoorde, 6. Jonathan Banken, 7. Enzo Aerden, 8. Kristof Scheynen, 9. Arno Van Mieghem, 10. Brent Aerden,

Inters 250cc Race 2
1. Greg Smets, 2. Jonathan Banken, 3. Jack Bintcliffe, 4. Nolan Cordens, 5. Wannes Vandevoorde, 6. Kristof Scheynen, 7. Brent Aerden, 8. Jordi Van Mieghem, 9. Bram Schoepen, 10. Arno Van Mieghem

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 50, 2. Nolan Cordens 40, 3. Jack Bintcliffe 38, 4. Jonathan Banken 37, 5. Jordi Van Mieghem 33, 6. Wannes Vandevoorde 32, 7. Kristof Scheynen 28, 8. Brent Aerden 25, 9. Arno Van Mieghem 23, 10. Enzo Aerden 22

Tussenstand Inters 250cc na 3 ronden
1. Greg Smets 144, 2.  Jonathan Banken 132, 3. Jordi Van Mieghem 89, 4.Bram Schoepen 85, 5. Kevin Schellens 83, 6. Kristof Scheynen 81, 7. Enzo Aerden 79, 8. Brent Aerden 77, 9.  Dieter Vromans 74, 10. Jack Bintcliffe 70

Foto’s: Dieter Jans

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Deelnemerslijsten MXGP van Duitsland

  Komend weekend is er weer volop actie op Grand Prix niveau. De Grote Prijs van Duitsland wordt ook dit jaar verreden in Teutschenthal en daar zullen naast MXGP en MX2 …
 • Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Malcolm Stewart komt opnieuw naar Parijs

  Voor de derde keer komt Malcolm Stewart naar de Supercross in Parijs. De Husqvarna-rijder is bevestigd door de organisatie van de bekendste en belangrijkste supercross in Europa. In 2019 was …
 • Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Hakon Fredriksen opnieuw langdurig uitgeschakeld

  Het zit Hakon Fredriksen niet mee want de Noor is weer langdurig uitgeschakeld. In 2022 had hij de zware crash in Loket waardoor hij een jaar uitgeschakeld was. Zijn rentree …
 • Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Sidi breidt haar assortiment uit met nieuwe motorschoenen.

  Met de nieuwe lijn motorschoenen betreedt Sidi serieus de markt en gaat daarmee de concurrentie aan met Rev’it, TCX en Alpinestars. Er zijn twee verschillende soorten motorschoenen, elk verkrijgbaar in …