VLM/BMB Haacht: Van Meer haalt slag thuis

VLM/BMB Haacht: Van Meer haalt slag thuis
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MC Cauberg was in Haacht gastheer voor VLM kampioenschapsproeven van de Beloften, Nieuwelingen 250cc, Inters 250cc/500cc en de Zijspannen. Jens Van Meer en Steve Seronval wonnen elk één race maar winst in de tweede manche bezorgde Van Meer de eindzege.

Naast het programma met VLM proeven was Haacht ook de place to be voor de derde wedstrijd van het BK motorcross. Jilani Cambré pakte ‘s morgens overtuigend de pole bij de halfliters voor Jens Van Meer en Roy Sillien. Veteraan Jonathan Banken deed hetzelfde bij de kwartliters, al was het verschil hier veel kleiner met Greg Smets die op 0,174 seconde volgde.

Winnaar in Haacht en kampioenschapsleider: Jens Van Meer!

Bij de Inters 500 géén Cedric Grobben, noch Dietger Damiaens of Yentel Martens wegens buitenlandse verplichtingen. Ook pechvogel Wouter van Massenhoven die sterk aan het seizoen was begonnen, ligt nog even in de lappenmand. De eerste kopstart op de Kasteeldreef ging naar Roy Sillien maar die ging al snel in de fout toen hij op kop lag! Steve -terug van weggeweest- Seronval trok direct stevig door en nam het commando. Jens Van Meer die in de top-5 was gestart, kwam wel opzetten maar moest toch zijn meerdere erkennen in Seronval. Sillien herstelde zich goed en werd zo derde voor Cambré en Janssens.

Meervoudig MX2 (of 250, wat u wil!) Inters kampioen Jonathan Banken presteerde nog maar eens buiten categorie. Als derde algemeen domineerde hij in de lichte klasse en won met 8 seconden voorsprong op Mark Boot, Greg Smets werd derde.

De supersnelle Jonathan Banken was de pechvogel van de dag.

De kopstart van Sillien en Seronval die de leiding overnam waren wel heel déjà vu. Een volledige remake werd echter verhinderd door een indrukwekkende Jens Van Meer! De regerende VLM kampioen had een mindere start maar sneed als een mes door boter. Vanop de achtste plaats was Jens al na twee ronden opgeklommen tot de vierde plek. Vervolgens gingen ook Cambré, Sillien en Seronval voor de bijl. De BeTeMo rijder was dan ook duidelijk de rapste, hij zette ook de snelste ronde van de wedstrijd neer en kwam met 14,2 seconde voorsprong op ‘Rocket’ over de meet. Sillien was een logische derde al liet endurist Jilani Cambré (4-4) zien dat er nog lang geen sleet zit op zijn mx-skills!

Ook in de tweede 250 manche was Banken oppermachtig. De Taxi Marcel-Veloshop rijder leek op een dubbelslag af te stevenen tot een er technisch probleem enkele ronden van het einde er anders over besliste. Greg Smets, tot dan tweede, was bij de pinken en maakte de klus af voor Mark Boot en Dieter Vromans. Een teleurgestelde Jonathan Banken moest vrede nemen met de vierde plaats. Ook in de kampioenschapsstand heeft Smets een goede zaak gedaan. Hij leidt nu immers met twee punten voorsprong op Banken!

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Olmen.

Greg Smets leidt in de tussenstand bij de kwartliters!

Alle resultaten hier

Inters 500cc Race 1
1. Steve Seronval, 2. Jens Van Meer, 3. Roy Sillien, 4. Jilani Cambré, 5. Kenny Janssens, 6. Bram Valckx, 7. Kenzo Buys, 8. Martijn Vermijl, 9. Kristof Salaets, 10. Jochem Walckiers

Inters 500cc Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3.Roy Sillien, 4. Jilani Cambré, 5. Steven De Beuckelaer, 6. Kenzo Buys, 7. Kenny Janssens, 8. Kristof Salaets, 9. Sven Wouters, 10. Rob Konings

Eindstand Inters 500cc
1. Jens Van Meer 47, 2. Steve Seronval 47, 3.Roy Sillien 40, 4. Jilani Cambré 36, 5. Steven De Beuckelaer 30, 6. Kenny Janssens 30, 7. Kenzo Buys 28, 8. Kristof Salaets 24, 9. Martijn Vermijl 20, 10. Donny Schmidt 19

Tussenstand Inters 500cc na 2 ronden
1. Jens Van Meer 89, 2. Steve Seronval 88, 3.Roy Sillien 78, 4. Steven De Beuckelaer 54, 5. Kristof Salaets 52, 6. Kenzo Buys 50, 7.  Cedric Grobben 45, 8. Martijn Vermijl 41, 9. Bram Valckx 41, 10. Jilani Cambré 36

Inters 250cc Race 1

1. Jonathan Banken, 2. Mark Boot, 3. Greg Smets, 4. Kevin Schellens, 5. Enzo Aerden, 6. Bram Schoepen , 7. Jordy Kenzeler, 8. Dieter Vromans, 9.  Kristof Scheynen , 10. Brent Aerden

Inters 250cc Race 2
1. Greg Smets,  2. Mark Boot, 3. Dieter Vromans, 4. Jonathan Banken, 5. Romain Delbrasinne, 6.Kevin Schellens,  7.Brent Aerden, 8. Enzo Aerden, 9. Arno Van Mieghem, 10. Jordi Van Mieghem

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 45,  2. Mark Boot 44, 3. Jonathan Banken 43, 4. Dieter Vromans 33, 5.Kevin Schellens 33, 6.Enzo Aerden 29,  7. Romain Delbrasinne 25, 8. Brent Aerden 25,  9. Jordy Kenzeler 24, 10.Bram Schoepen 24

Tussenstand Inters 250cc na 2 ronden
1. Greg Smets 94, 2.  Jonathan Banken 92, 3. Dieter Vromans 62, 4.Kevin Schellens 62, 5. Bram Schoepen 60,  6. Jordy Kenzeler 59, 7. Enzo Aerden 53,  8. Jordi Van Mieghem 52, 9. Kristof Scheynen 48,  10. Brent Aerden 48

Foto’s: Dieter Jans

Uw reacties