Jeffrey Herlings: “Nog geen datum voor terugkeer!”

Jeffrey Herlings: “Nog geen datum voor terugkeer!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MXGP Wereldkampioen Jeffrey Herlings werkt gestaag verder om zijn terugkeer en dus zijn eerste GP van het seizoen voor te bereiden. De 24-jarige Red Bull KTM ster werkt inmiddels weer motortrainingen af maar heeft aangegeven dat het nog te vroeg is voor ‘n comeback in competitie.

Zoals bekend liep ‘The Bullet’ in januari een complexe breuk aan zijn rechtervoet op. Hoewel hij onmiddellijk onder het mes ging, keek de regerende wereldkampioen aan tegen een 3 maanden durend herstel. In één klap mocht Herlings hierdoor een kruis maken over zijn titelverdediging.


“Eigenlijk rijd ik mezelf weer in vorm, maar dat kost tijd,” zei hij exclusief aan reporter Adam Wheeler. “Soms is mijn voet een beetje opgezwollen en doet-ie pijn na het rijden. Maar hij is ondertussen wel weer sterk genoeg en het maakt gewoon deel uit deel uit van het herstel. Ik moet ook luisteren naar wat mijn lichaam zegt. “

Jeffrey zal bijna zo goed als zeker de laatste van de huidige “drie-op-een-rij GP reeks” missen. Het lijkt er dus op dat hij ook dit weekend in St Jean d’Angely in Frankrijk aan de kant zal blijven. Maar hij heeft nog wel twee weken vooraleer het volgende trio aanvat met Rusland, Letland en Duitsland. Alles wijst er op dat de beroemde # 84 in deze periode weer zal aansluiten bij z’n Red Bull KTM collega’s Tony Cairoli, Jorge Prado en Tom Vialle.

“Natuurlijk wil ik terugkomen als ik klaar ben om te racen, maar dan begint het eigenlijk pas. Want ik ik moet opnieuw opbouwen,” zei hij. “Ik weet dat ik niet zal terugkomen en meteen weer ga winnen. De andere jongens pushen hard en zij hebben natuurlijk hun wedstrijdritme. Maar ik hoop dat het niet te lang zal duren. “

Tekst: Adam Wheeler
Foto: Ray Acher

Uw reacties