Osterhagen sterk, Horgmo zwaar ten val!

Osterhagen sterk, Horgmo zwaar ten val!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De derde wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross had voor CreyMert Racing twee gezichten. Hakon Osterhagen kwam heel sterk voor de dag terwijl Kevin Horgmo hard onderuit ging. Op een snelle afdaling ging de 18-jarige Kevin in de fout met een zware crash als gevolg. Bij de crash verloor Kevin een aantal tanden, liep hij kneuzingen in het gezicht op! Zijn teamgenoot herstelde zich heel goed na het zware weekend in Frankrijk, Hakon werd vijfde in het dag klassement!

125cc
In de tijdtraining werd al snel duidelijk dat Hakon zich op dit mooie circuit in Rhenen goed thuis voelde. Voor de scholier was het een nieuw circuit maar met een vierde trainingstijd maakte hij direct duidelijk er veel zin in het hebben. De start is redelijk en Hakon komt op een negende plaats uit de eerste ronde. Het groepje van vijf rijders voor hem lijkt afstand te gaan nemen. Kucherov wordt in de tweede ronde gepasseerd waarna Hakon de achterstand van drie seconden naar het groepje weg werkt. In tien minuten wedstrijd werkt de FXR-geklede crosser zich op naar de zesde plaats. De aansluiting bij Everts wordt gezocht maar een foutje voorkomt dit. De vijfde man neemt afstand en Hakon komt als zesde over de finish.
De tweede manche is de start geweldig en Hakon wint de HGS Holeshot Award! De eerste ronde kan de goedlachse Noor de leiding vast houden maar dan neemt De Wolf de leiding over. Daarna worden er in een korte tijd wat foutjes gemaakt en keer op keer komt er iemand voorbij. Hakon zakt terug naar de achtste plaats maar gelukkig weet hij zich te herpakken. Na ruim 15 minuten wedstrijd wordt Kucherov terug gepakt en stuurt Hakon zijn Motorex-gesmeerde SX125 naar een zevende plaats.

250cc
Het startveld tijdens de Dutch Masters of Motocros 250cc is bijzonder sterk met maarliefst tien GP-rijders! In de trainingen weet Kevin een achtste tijd op de klokken te zetten met zijn trainingsmotor. De wedstrijdmachine is afgelopen maandag immers opgestuurd naar Rusland voor de volgende EMX-wedstrijd. De eerste manche is de start niet heel goed maar in de eerste ronde kunnen er direct plaatsen worden goed gemaakt. Kevin komt als dertiende uit de eerste ronde waarna hij zich snel de top tien binnen werkt. Er volgt nog een pittig duel met Vialle en de ‘Viking’ weet deze in zijn voordeel te beslissen waardoor hij als negende over de finish komt.
Wanneer het start voor de tweede manche naar beneden gaat komt Kevin goed weg en het lijkt een mooie wedstrijd te gaan worden. Niks kan zo snel veranderen als motocross want op een afdaling gaat het helemaal mis! Kevin gaat kei hard onderuit en moet door de EHBO verzorgt worden. De crash heeft grote gevolgen want er gaan een aantal tanden verloren. Het lukt hem in eerste instantie zelfs niet om zijn mond open te doen! Daarbij heeft Kevin ook wat blauwe plekken in het aangezicht. De exacte schade is nu nog niet bekend, er zal snel een CT-scan worden gemaakt in het ziekenhuis van Maaseik.

Volgende wedstrijd:
Het Europees Kampioenschap 250cc gaat in het Pinksterweekend in Rusland. De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross wordt op 19-20-21 juli verreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties