X

Sterke Franse GP voor Desalle en Lieber

Clément Desalle en Julien Lieber (Monster Energy Kawasaki Racing Team) reden een sterke GP in Frankrijk met top zes resultaten voor beide rijders.

De Belg Clement Desalle startte als negende in de eerste manche en hij wist zich als snel naar de zesde plaats te rijden. Vijf minuten later bereikte hij de vijfde plaats en zette hij zijn zinnen op de vierde plaats. In stijl nam hij de vierde plaats over, maar maakte kort daarna een fout en viel terug naar de zesde positie. De tweede manche reed hij in de eerste ronde van een zesde naar een derde plaats. Uiteindelijk finishte hij als vierde, wat ook zijn positie in het dagklassement werd. Met een achterstand van slechts tien punten op de derde geplaatste rijder in de tussenstand van het wereldkampioenschap, bereidt hij zich nu voor op de Russische GP waar hij vorig jaar een overwinning behaalde.


Julien Lieber achtervolgde zijn teamgenoot Desalle tijdens de eerste manche tot een val in het midden van de manche hem naar de negende bracht. De jonge Belg startte als tiende in de tweede manche en wist uiteindelijk heel knap als zesde te finishen. Hij werd beloond met een zesde plaats in het dagklassement en verhuisde naar de tiende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Clement Desalle: “Ik was een beetje teleurgesteld over de eerste manche.  Ik reed op een vierde plaats toen ik een klein foutje maakte in een snelle bocht. Ik startte de tweede manche met een pijnlijke duim nadat een steen hem in de eerste manche had geraakt, maar ik had een goede start en reed op een derde positie tot dat Gajser me passeerde. Maar de vierde plaats was een goed resultaat, zelfs nu ik het podium voor het derde weekend op rij net had gemist! Ik hoop dat ik deze week van mijn knie kan herstellen en snel weer op het podium kan zijn. ”

Julien Lieber: “Het was een veel betere dag na de valpartij achter Paulin gisteren. Mijn nek was vanmorgen pijnlijk toen ik met mijn hoofd behoorlijk hard op de grond viel. Het was geen gemakkelijk dag en had veel pijn, maar ik geef nooit op. Ik had gisteren geen goede gate-pick na de valpartij, maar de tweede start was redelijk in de top tien. Ik passeerde een aantal jongens en reed lang achter Paulin. Zesde algemeen in de GP is niet zo slecht, maar ik weet dat het gisteren zonder de valpartij beter was geweest.”

Foto’s: Kawasaki