Trainen en leven als ’n prof: de Pro Moto X Bootcamp!

Trainen en leven als ’n prof: de Pro Moto X Bootcamp!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Werken aan jouw rijtechniek is één ding. Je conditie op een slimme manier verbeteren is natuurlijk even belangrijk maar er is nòg zoveel meer nodig om het beste uit jezelf te halen. De Pro Moto X Bootcamp brengt het deze zomer in de praktijk met een uniek concept!

Klinkt vet zo’n bootcamp… Maar wat is dat eigenlijk?
“Leren leven en trainen als een prof is zoveel meer dan wat mensen op het eerste zicht denken. We willen elke motorcrosser de gelegenheid geven om zelf te ervaren hoe het is om voor je sport te leven. Aan niets denken, alleen trainen, rusten, eten en slapen,” legt initiatiefnemer-trainer David Cools van David Cools MX School uit. Cools heeft al heel wat ervaring met het inrichten van stages en begeleiden van motorcrossers van alle niveaus, van beginners tot GP winnaars. Met de Pro Moto X Bootcamp speelt hij dan ook op de wensen van rijders die méér progressie willen boeken op korte tijd.


“Om rijders helemaal onder te dompelen in de sfeer van een bootcamp hebben we de perfecte locatie gevonden: het BLOSO Sporthotel. Hier komen sportmensen van verschillende disciplines naar toe om gefocust te trainen of stages te volgen. We overnachten en eten in het BLOSO Sporthotel te Herentals wat het ‘Basecamp’ zal zijn van de Pro Moto X Bootcamp. Van hieruit werken we de loop-, fiets-, MTB, zwem en kracht/stabiliteitstrainingen af.”

“De fysieke trainingen en de juiste gewoontes maken het plaatje compleet maar uiteraard is er ook een flinke portie motortraining,” zegt Jilani Cambré, zelf amateur toprijder in motorcross en enduro, die samen met Cools de bezieler en trainer is van dit nieuwe initiatief. “Op woensdag en donderdag staat MX training op het programma op het afgehuurde circuit van MC Lille. We zijn er zeker van dat rijders enorm veel gaan opsteken tijdens deze Bootcamp. Ik kijk nu al heel erg uit naar deze bijzondere week!”

Wanneer?
Van maandag 29 juli tot en met vrijdag 2 augustus

Voor wie?
Voor motorcrossers van elk niveau.
Voor snelle beslissers. De plaatsen worden gezien de grote belangstelling erg snel ingevuld. Om de kwaliteit te garanderen, kunnen maximaal 20 personen deelnemen!

Vanaf?
Je moet wel minstens 12 jaar oud zijn.

Waar?
BLOSO Herentals, MC Lille

Budget?
In de prijs zijn inbegrepen:
– Vier overnachtingen
– Alle maaltijden en dranken.
– Gebruik van de sportinfrastructuur
– Begeleiding en coaching
Voor een zéér redelijk budget van 400 euro, all-in, leer je gedurende een week leven en trainen als een prof.

Meer weten over het programma, hotel, de praktische aspecten van de motortraining enz?
Mail dan naar davidcools27@gmail.com

Uw reacties