Verbruggen wint nu wel, Everts op het podium

Verbruggen wint nu wel, Everts op het podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Op een winderig circuit van RES Axel heeft Kjell Verbruggen de tweede wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross gewonnen. De Husqvarna-rijder wint met een eerste en derde plaats voor Liam Everts (2-2) en Nikita Kucherov (4-1). In de tussenstand vergroot Kay de Wolf zijn voorsprong.

Min of meer voor eigen publiek neemt Jens Walvoort de beste start. De crosser uit Etten-Leur rijdt immers voor het Zeeuwse Motor2000 KTM Team! Everts volgt op de tweede plaats voor Dave Kooiker, Kucherov en Kjell Stuurman. Geen beste start voor de hoofdrolspelers van Oss; De Wolf en Verbruggen. Terwijl leider Walvoort onderuit gaat weet BT Racing-rijder (Verbruggen) grote stappen te zetten. De crosser uit Boxtel weet snel de aansluiting te vinden bij leider Everts. Bij het ingaan van de vijfde ronden neemt Verbruggen de leiding over en op dat moment weet De Wolf de derde plaats af te snoepen van Stuurman. Terwijl de toeschouwers wachten op het aansluiten van De Wolf bij Everts duurt dat langer dan iedereen verwacht. Sterker nog de aansluiting komt te laat want Everts wordt tweede voor De Wolf. De Rus Kucherov stuurt zijn Team MX United-Yamaha naar de vierde plaats voor Stuurman.

Bij de start van de tweede manche neemt Everts een goede start en hij wint de HGS Holeshot Award voor Walvoort en Kucherov. De 15-jarige Rus heeft direct een goed tempo te pakken waardoor hij als leider uit de eerste ronde komt. Everts volgt terwijl De Wolf en Verbruggen zich steeds verder naar voren werken tot de leider in de tussenstand in de fout gaat. De Wolf gaat tegen de grond en dat zorgt ervoor dat Verbruggen zijn pijlen kan richten op het duo voor hem. De aansluiting wordt gevonden door de BT Racing-rijder maar erbij is nog niet voorbij. De spanning loopt op want Everts klopt op de deur bij Kucherov maar deze geeft de leiding niet meer af. Kucherov wint nipt voor Everts en Verbruggen. De Hongaar Adam Zsolt Kovacs komt als vierde over de finish voor Kooiker die door een valpartij plaatsen had verloren.

Over ruim drie weken gaat het kampioenschap verder, dan worden de punten verdeeld op het prachtige circuit van Rhenen.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #2 125cc; Axel, NL:
1e manche
1 Kjell Verbruggen NL Husqvarna
2 Liam Everts B KTM
3 Kay de Wolf NL Husqvarna
4 Nikita Kucherov Rus Yamaha
5 Kjeld Stuurman NL KTM

2e manche
1 Nikita Kucherov Rus Yamaha
2 Liam Everts B KTM
3 Kjell Verbruggen NL Husqvarna
4 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha
5 Dave Kooiker NL Yamaha

Dagklassement:
1 Kjell Verbruggen NL Husqvarna 1-3
2 Liam Everts B KTM 2-2
3 Nikita Kucherov Rus Yamaha 4-1
4 Kay de Wolf NL Husqvarna 3-6
5 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha7-4

Tussenstand DMofMX 125cc:
1 Kay de Wolf NL Husqvarna 60
2 Nikita Kucherov Rus Yamaha 54
3 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha 52
4 Dave Kooiker NL Yamaha 51
5 Kjell Verbruggen NL Husqvarna 45

De volledige uitslagen vanuit Oss vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties