Vijf minuten met Mike Vanderstraeten

Vijf minuten met Mike Vanderstraeten
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Hij is terug van weggeweest… Al zou je dat niet altijd zeggen! Het rijden gaat klasbak Mike Vanderstraeten (27) nog altijd even makkelijk af. Dit weekend stond de tweevoudige VLM Inters A kampioen op het podium in de organisatie van z’n eigen team, Fun MX. Hoog tijd voor een babbel dus.

Eigenlijk is het al van 2016 geleden dat Mike nog een volledig seizoen afwerkte. Toch duurde het niet lang vooraleer de crosser uit Balen weer post vatte in de voorste gelederen. In Molenbeersel, in de eerste manche, stond Vanderstraeten voor het eerst in het huidige kampioenschap weer op het podium. Het voorbije weekend was het dan raak op de mooie omloop in Lummen waar de ex-MX rookie zijn eerste eindpodium pakte!


Hoe verliep houw thuisrace in Lummen?
Mike Vanderstraeten: “Na een slechte start in de eerste manche kon ik nog naar de 4de plaats rijden. Ook in de tweede reeks had ik een mindere start maar uiteindelijk werd ik toch nog 3de. Een mooie afsluiter voor onze eigen organisatie. Zo’n thuisrace is ook altijd wat zwaarder, voor ik naar huis kon moest ik eerst de cross nog mee opruimen. (glimlacht) Maar dat zullen wel meer piloten herkennen zeker? Al bij denk ik dat we nog geluk hebben gehad dat de regen pas tijdens de tweede reeksen begon. Ik denk dat vrijwel alle piloten daardoor nog gebleven zijn tot het einde.”

Jouw comeback verloopt erg vlot. Je ziet bijna wekelijks verbetering.
Vanderstraeten: 
“Dat klopt wel, stap voor stap gaat het elke week beter en beter. Vooral het motorgevoel en wedstrijdritme zijn voor mij het belangrijkste om mij terug volledig op mijn beste niveau te komen. De overtollige kilo’s gaan er dan wel af én de conditie zal vanzelf wel volgen. Dit jaar is vooral een overgangsjaar om er terug ‘goed in komen’ naar 2020 toe.”

Het rijden gaat je nog steeds erg makkelijk af, schrik je daar zelf van?
Vanderstraeten: “Dat het makkelijk lijk, is misschien omdat ik me echt heel goed voel op de Yamaha. Die motor ligt mij gewoon heel goed. In het begin van het seizoen zat ik qua resultaten buiten de top 10. Nu weet ik mij toch meer en meer binnen de top-5 te houden met zelf nu al een 3de plaats.”


Toch ga je heel rustig om met de (hooggespannen) verwachtingen die mensen hier en daar over jou hebben?
Vanderstraeten: “Het jaar is nog lang hé. Ik wil er vooral op gefocust blijven om mezelf elke week te blijven verbeteren ongeacht wat de resultaten zijn. Resultaten worden volgend jaar terug belangrijker. Nu wil ik me amuseren en goed opbouwen.”

Bedankt voor jouw tijd, nog veel succes dit jaar!
Vanderstraeten:
“Dat is heel graag gedaan, tot op de cross.”


Foto’s:
 Dieter Jans

Uw reacties