Elleboogblessure zet Julien Lieber voorlopig aan de kant

Elleboogblessure zet Julien Lieber voorlopig aan de kant
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

 Julien Lieber (Monster Energy Kawasaki Racing Team) heeft tijdens de Duitse MXGP in Teutschenthal een fractuur in zijn linkerelleboog opgelopen. Hoe lang de snelle Belg uitgeschakeld zou zijn, zal later deze week blijken na verder onderzoek.

Julien maakte een uitstekende start in de eerste manche op het ruige parcours in Midden-Duitsland  door een solide derde plaats te behalen in de eerste helft van de wedstrijd. Na een mooie inhaalactie wist hij ook de tweede positie over te nemen en begon aansluiting te zoeken met de leider totdat hij een ernstige valpartij kreeg op de aanloop van een glibberige schans. Over de top van de schans kwam hij ongemakkelijk te val en naar medisch onderzoek bleek dat hij zijn elleboog heeft gebroken. Een update over zijn blessure zal komen na verder onderzoek in België, waar Julien deze week nog zal worden geopereerd.

Julien Lieber: “Het weekend begon niet zo goed, maar het liep ook niet zo goed af! Ik had een goede start in de eerste manche en ik het een goed gevoel en goede lijnen op de baan. Ik vond een goede plek om Seewer te passeren voor de tweede positie en mijn ritme was zo goed dat ik een klein gat creëerden. Ik was niet aan het pushen en op de bodem van de grote schans nam ik altijd een lijn aan de linkerkant omdat het daar niet zo hobbelig was. Ik begrijp niet wat er gebeurd is maar het was een enorme valpartij. Ik ben zo teleurgesteld om het weekend zo af te sluiten.”

François Lemariey: “Na zijn goede kwalificatiewedstrijd op zaterdag reed Julien een geweldige eerste manche en kon hij een podiumplek verwachten totdat hij ten val kwam. Het lijkt erop dat hij over een zacht stuk reed en de controle over de motor verloor. Op deze sectie van de baan lag de snelheid erg hoog en landde hierdoor een aantal meters verder hard op de grond. De eerste onderzoeken laten een blessure aan zijn linkerelleboog zien en hij is op weg terug naar België voor meer onderzoek en een operatie. We houden van motorcross, maar soms beloont deze sport je niet voor je inzet.”


Foto’s: Pascal Haudiquert

Uw reacties