EnduroGP: Mathias Van Hoof pakt eerste dagzege!

EnduroGP: Mathias Van Hoof pakt eerste dagzege!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

Hij haalde al eerder het podium maar op de tweede, opnieuw bloedhete dag in Griekenland was het raak voor Mathias Van Hoof. De Belgische Beta piloot was in Serres de meest regelmatige in de viertakt World Cup Open klasse!

Na zijn verrassende MCLB podiumplaats bij de Nationalen 500 in Galmaarden leek de trein te zijn vertrokken voor Van Hoof. In zijn tweede GP weekend in Portugal, begin mei, haalde hij telkens het podium daarna volgden drie overwinningen op rij in Epernay, Rocroi en Saint Hubert.

Op vrijdag begon het in Griekenland al goed voor Mathias. Hij won immers de Supertest ’s avonds. Een kleine val gooide ’s anderendaags roet in het eten. De voorbocht van zijn uitlaat stond krom en de radiatorslang raakte beschadigd waardoor hij zonder water kwam en verplicht was om de strijd te staken.

Een gretige Van Hoof maakte de pech vandaag ruimschoots goed. De hele dag was hij de uitblinker in de Open viertakt klasse én enkele keren eindigde de poulain van Bengt Laeremans zelfs erg dicht op endurolegende David Knight (TM – Open Senior)!

Mathias Van Hoof: “Voor mijn eerste EnduroGP deelname in Duitsland wist ik absoluut niet wat te verwachten maar sinds Portugal werd duidelijk dat ik hier meer dan mijn mannetje kan staan. Ik ben echt super tevreden met mijn eerste overwinning in de EnduroGP World Cup Open. Hier heb ik heel hard voor gewerkt maar het is fantastisch om dan te vruchten te plukken. Niet alleen voor mezelf uiteraard ook voor iedereen die me steunt in dit geweldige avontuur!”

Foto: Fred Coy

 

Uw reacties

Ook te lezen

 • VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  VIDEO: Highlights ProMotocross Mount Morris 2024

  De vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship werd verreden in Mount Morris. Jett Lawrence (450MX) en Ty Masterpool (250MX) wisten de zeges te veroveren. Bekijk hier …
 • Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Jett Lawrence sluipt dichterbij na zege

  Met twee manche overwinningen heeft Jett Lawrence de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship gewonnen. De Honda-rijder wist Chase Sexton (3-2) en Hunter Lawrence (2-3) voor …
 • Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Masterpool wint maar Deegan doet goede zaken

  Een verrassing in Mount Morris want Ty Masterpool heeft de vierde wedstrijd van het Lucas Oil AMA Pro Motocross Championship 250MX gewonnen. De Kawasaki-rijder werd tweede en eerste waarmee hij …
 • VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  VIDEO: Qualy Highlights MXGP Italië 2024

  Tijdens de tiende Grand Prix van het seizoen starten Liam Everts (MX2) en Tim Gajser (MXGP) vanaf de pole-positions. De KTM-rijder wist in de laatste ronde de leiding over te …