X

Husqvarna lanceert EE5, electrische minicrosser!

Husqvarna Motorcycles presenteert met trots de nieuwe EE5, een elektrische minicrosser die 5 kilowatt levert. Volgens Husky heeft deze revolutionaire nieuwkomer alles om de strijd aan te gaan met de traditionele 50cc crosser!

Snel laadbaar, componenten van hoge kwaliteit en een specifiek ontworpen frame maken deze Husqvarna EE5 tot een serieuze, competitegerichte minicrosser.


De eerste elektrische motorfiets ooit van Husqvarna Motorcycles, de EE5 biedt jongeren een milieuvriendelijke manier om te leren, competitief te rijden en plezier te maken. De rijhoogte is eenvoudig aanpasbaar en kan eenvoudig worden ingesteld naar behoefte van een steeds beter wordende of groeiende rijder. De motor levert twee uur rijplezier voor beginners en 25 minuten voor serieuze racers. De meegeleverde oplader heeft slechts 70 minuten nodig om de lithium-ion batterij volledig op te laden.

Voorzien van de laatste veringstechnologie is de EE5 uitgerust met 35 mm WP XACT-vorken met een veerweg van 205 mm gecombineerd met een volledig instelbare WP-achterschokdemper welke zorgen voor buitengewone dempingseigenschappen. Een hoogwaardig chromoly frame, hydraulische remmen, lichtgewicht wielen, een kwalitiatief Neken stuur en opvallende graphics completeren Husqvarna Motorcycles’ baanbrekende, geheel nieuwe EE5 machine.









EE5 Technische Highlights
• State-of-the-art elektromotor met topprestaties van 5 kW
• 6 verschillende rijmodi, gemakkelijk te selecteren
• 907 Wh lithium-ion batterij
• Snel opladen
• Hoogwaardig chassis met op race gebaseerde en bewezen technologie
• Modern, Zweeds geïnspireerd ontwerp
• Ergonomische carrosserie en verstelbare zithoogte
• WP-vering – XACT-luchtvork en achterschokbreker – voor geavanceerde prestaties en controle

Bij de EE5 biedt Husqvarna Motorcycles de Kids Railed Gear aan – een reeks offroad-kleding en beschermende uitrusting die veilig en comfortabel rijden garanderen. Speciaal ontworpen met het oog op de kampioenen van morgen, worden hoogwaardige materialen gebruikt om stijlvolle en functionele kleding te garanderen.






Daarnaast is er een reeks accessoires beschikbaar voor de EE5, die de prestaties verbeteren en de bescherming verhogen. De nieuwe Husqvarna EE5 zal vanaf juli 2019 wereldwijd verkrijgbaar zijn bij alle geautoriseerde Husqvarna Motorcycles dealers.

Nederlandse prijs: €5090,00
Belgische prijs: €4989,00