Jeremy Knuiman wint opnieuw bij de MON jeugd

Jeremy Knuiman wint opnieuw bij de MON jeugd
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Tijdens de Prox MON jeugdmotorcross in St. Anthonis heeft Jeremy Knuiman (foto) opnieuw de zege behaald bij de MX2 jeugd. De Wijchenaar wist beide manches te winnen na een strijd met Jelle Bankers, die als tweede plaats mocht nemen op het podium. De derde plaats ging enigszins verrassend naar Teun den Mulder met een vierde en derde plaats in de manches. Sem Beijer moest ditmaal tevreden zijn met de vierde plaats. Hij hield hiermee Bailey van Aken achter zich.

Eerste manche
Beijer kwam als eerste uit de eerste bocht gevolgd voor Knuiman, Bankers, den Mulder en Van Aken. In de eerste ronde nam Knuiman de leiding over van Beijer. Knuiman pakte snel een kleine voorsprong op het duo Beijer en Bankers, die op hun beurt weer een voorsprong namen op den Mulder en van Aken. In de derde ronde ging Bankers voorbij aan Beijer en opende de jacht op Knuiman. Waar voor de meeste posities de strijd snel gestreden was duurde de strijd tussen Knuiman en Bankers tot aan de finish. Bankers achterhaalde Knuiman maar wist niet voorbij te komen. De manchezege ging dan ook naar Knuiman voor Bankers. Op ruime achterstand kwam den Mulder nog dicht bij Beijer. Het was Beijer die zijn positie wist te behouden en als derde over de meet kwam. De vijfde plaats was voor van Aken.

Tweede manche
Het was Knuiman die nu de kopstart had voor Bankers, den Mulder, Beijer en van Aken. Knuiman en Bankers hadden wederom snel een voorsprong op den Mulder en Beijer die op hun beurt weer snel een gat hadden met Van Aken. Bankers wist wederom lang in het spoor van Knuiman te blijven en de posities blijven lange tijd gehandhaafd. Echter in het laatste deel van de manche was het van Aken die plots als vierde door kwam. Knuiman had opnieuw de langste adem ten opzichte van Bankers die in het laatste deel van de manche op achterstand kwam. Knuiman won opnieuw de manche voor Bankers. Den Mulder volgde op ruim 1.10 op de derde plaats gevolgd door Van Aken. De vijfde plaats was nu voor Beijer.

Uitslag eerste manche 125 jeugd (MON) Stevensbeek:
1. Knuiman, 2. Bankers, 3. Beijer, 4. den Mulder, 5. van Aken.

Uitslag tweede manche 125 jeugd (MON) Stevensbeek:
1. Knuiman, 2. Bankers, 3. den Mulder, 4. van Aken, 5. Beijer.

Dagklassement 125 jeugd (MON) Stevensbeek:
1. Knuiman 120. 2. Bankers 108, 3. den Mulder 97. 4. Beijer 95, 5. van Aken 92.

Netto-tussenstand Prox 125 jeugd (MON) 2019:
1. Knuiman 840, 2. Beijer 748, 3. van Aken 626, 4. den Mulder 625, 5. van Loon 547.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties