X

Osterhagen heel dichtbij eerste EMX125 punten!

Op het zeer moeilijke circuit van Teutschenthal leek het te gaan gebeuren voor Hakon Osterhagen. De 15-jarige crosser leek in zijn debuut seizoen op de SX125 zijn eerste punten in het Europees Kampioenschap 125cc direct punten te gaan pakken. Helaas ging het feest niet door, valpartijen gooide roet in het eten van de crosser uit het Noorse Slattum. Beide manches tijdens de warme Duitse GP reed Hakon in de punten maar valpartijen zorgde voor een zware teleurstelling. De overwinning ging naar Tom Guyon, de Italiaan Mattia Guardagnini blijft de leider in de tussenstand.

EMX125:
Dat Hakon de afgelopen maand niet stil gezeten had werd al snel duidelijk. De Noor ging vol vertrouwen en circuit op en maakte direct indruk. De vorige wedstrijden wist hij zich niet te kwalificeren, nu klokte hij een zesde tijd in zijn groep! De KTM-rijder stond gretig achter het starthek bij MSC Teutschenthal en hij begint goed aan de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden. Een collega komt echter in de problemen en deze komt precies voor Hakon ten val. Het is helaas niet mogelijk om de gevallen rijder te ontwijken met een valpartij als gevolg. Vanaf de 39e plaats weet de FXR-geklede crosser zich in slecht negen ronden terug te rijden in de top twintig. De eerste punten lijken dan ook binnen hand bereik maar in de slotfase is er een bikkelhard gevecht om die 20e plaats die recht geeft op een punt. Het gaat er heftig aan toe en in zijn gedrevenheid komt Hakon ten val. Hierdoor verliest hij de kans op zijn eerste punten en komt hij zeer teleurgesteld als 32e over de finish.
De start van de tweede manche verloopt gelukkig wel goed voor Hakon die direct in de top tien uit de eerste bocht komt. In de eerste ronde werkt hij zich op naar de achtste plaats maar dan volgt er een serie foutjes waardoor Hakon terug zakt naar de tiende plaats. Deze weet hij vervolgens snel te herstellen en hij klimt zelfs op naar de zevende plaats achter Everts. Na 25 minuten wedstrijd verliest Hakon een plek aan de even gevallen De Wolf maar even later gaat Hakon zelf onderuit. Op het circuit vol sporen kost het de KTM-rijder heel veel tijd op de motor weer de juiste richting in te krijgen. Hierdoor raakt hij buiten de punten en komt hij opnieuw als 32e over de finish.

EMX250:
Na de zware crash in Rhenen werkt Kevin Horgmo momenteel hard aan zijn herstel. De blonde crosser hoopt volgende week de motortraining te kunnen hervatten. De afgelopen weken heeft Kevin zijn conditie goed op pijl weten te houden. Alle pijlen zijn gericht op de volgende wedstrijd van de KNMV Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde.

Volgende wedstrijd:
Terwijl het FIM wereldkampioenschap MXGP-MX2 naar Indonesie reist gaan de EMX-rijders genieten van een korte vakantie. Op 19-20-21 juli wordt de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden in Lichtenvoorde. Het CreyMert Racing hoopt tijdens de Zwarte Cross weer op volle sterke aan de start te kunnen verschijnen. Het EMX125 en EMX250 gaat op 3-4 augustus verder tijdens de GP van Belgie op het circuit van Lommel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie