Video: Nathan Watson wint in Cassel

Video: Nathan Watson wint in Cassel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De 35ste editie van de Motorcross van Cassel, de Trofee Timoteï Potisek, kon ondanks de wisselende weersomstandigheden rekenen op heel wat publieke belangstelling. Enduropale winnaar Nathan Watson (Red Bull-KTM) haalde er zijn slag thuis voor Christophe Pourcel en Steve Ramon!

Al in de traditionele Superpole toonde Nathan Watson zich de snelste. Verrassing alom echter in de eerste MX1 manche. Steve Ramon, naar verluidt bezig aan zijn laatste optreden in Cassel, pakte knap de overwinning in de opener. Achtervolger en thuisfavoriet Milko Potisek was in de fout gegaan toen hij tweede hing en moest genoegen nemen met een vijfde plaats.

Diezelfde Potisek maakte in de natte tweede reeks jacht op leider Watson maar die gaf geen krimp en won voor zijn strandrace rivaal! Oud MX2 wereldkampioen werd derde. Hieronder zie je de live-uitzending van de tweede manche en de Superfinale.

Ook de afsluitende superfinale was een kolfje naar de hand van de oudste van de Watson broers. Nochtans kregen we opnieuw een gretige Potisek te zien. Die zette zich in de achtervolging op kopstarter Ramon maar een eerste en vervolgens een tweede fout in de doorregende afsluiter deden hem de das om!

Uiteindelijk haalde Watson het makkelijk voor Pourcel en een erg degelijke Ramon. Ook Steve kwam nog ten val maar toonde in erg verraderlijke omstandigheden andermaal zijn meesterschap!

Race 1 MX1
1. Steve Ramon, 2. Maxime Desprey, 3. Nathan Watson, 4. Daymond Martens, 5. Milko Potisek

Race 2 MX1
1. Nathan Watson, 2. Milko Potisek, 3. Christophe Pourcel, 4.

Superfinale
1. Nathan Watson, 2. Christophe Pourcel, 3. Steve Ramon, 4. Daymond Martens, 5. Jeremy Hauqier

Foto: Future7media

Uw reacties