Arnaud Tonus keert terug op het MXGP podium

Arnaud Tonus keert terug op het MXGP podium
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De twaalfde wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd het afgelopen weekend verreden in Semarang in Indonesië. Na de teleurstelling bij de voorgaande wedstrijd in Palembang, waren de Monster Energy Wilvo Yamaha-rijders Arnaud Tonus en Gautier Paulin uiterst gedreven om onder toeziend oog van 50.000 fans iets recht te zetten.

Nadat Arnaud Tonus zich op zaterdag als tiende had weten te kwalificeren, wist hij in de eerste manche een degelijke start te pakken en kwam op een zesde plaats uit de eerste bocht. Hij was niet te stoppen in de verraderlijke omstandigheden. Hij kwam door het veld naar voren en wist in de slotfase de snelste rondetijd van het hele deelnemersveld op de klok te zetten. Dit leverde hem een goede tweede plaats op toen de finishvlag werd gezwaaid.

In de tweede manche was het anders voor Tonus want ditmaal kon hij in de top drie aan de wedstrijd beginnen. Er ontstond met nog twee andere rijders een spannend gevecht om de tweede plaats. Hij wisselde verschillende keren van positie maar maakte ook een stuurfout. Heel even verloor hij hiermee de derde plaats maar deze wist hij in de slotfase terug te pakken en kwam als derde over de finish. Met een 2-3 in de manches eindigde hij op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand van het wereldkampioenschap staat hij nu vierde, op slechts 19 punten van de tweede man in het kampioenschap.

Op het unieke circuit van Semarang was Gautier Paulin in de tweede manche op weg naar een top vijf positie. Door een fout kwam hij uiteindelijk als achtste over de finish. Samen met de negende plaats van in de eerste manche werd hij achtste in de daguitslag en staat op een vijfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Het verschil met Arnaud in de tussenstand is slechts drie punten en er zijn nog zes wedstrijden te rijden.

Het Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team keert nu terug naar Europa waar ze op 28 juli de volgende Grand Prix hebben in Loket, Tsjechie.

Arnaud Tonus: ‘’Het voelt geweldig om mijzelf te herpakken na een moeilijk weekend in Palembang, en in het bijzonder op deze baan. Het was heel moeilijk om hier een goed ritme te vinden. Het was heel glad en het heeft lang geduurd voordat ik me hier thuis voelde. Ik voelde me vandaag beter dan gisteren. We hebben een aantal dingen aan de motor veranderd en ik voelde me vanochtend ook gelijk beter. Het was belangrijk om je tijd te nemen. Ik heb het stap voor stap gedaan want het was makkelijk om een fout te maken. Ik ben heel blij.’’

Gautier Paulin: ‘’Dit was onze tweede Grand Prix in Indonesie en het was zwaar. Ik voelde me niet goed op de baan. Voor de tweede manche heb ik veel veranderingen doorgevoerd en dit pakte goed uit. Ik had mijn ritme weer te pakken maar helaas was het te laat. Ik had het goed naar mijn zin maar kwam na de pitlane ten val en werd achtste. Ik ben blij dat ik mijn ritme terug heb gevonden. Beter laat dan nooit. Ik kijk er naar uit om terug te keren naar Europa en om in Loket van start te gaan.’’

Geplaatst: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Yamaha

Uw reacties