CreyMert Racing sluit DMofMX sterk af

CreyMert Racing sluit DMofMX sterk af
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross werd verreden op het voormalige GP circuit van Lichtenvoorde. Dit weekend was ‘Circuit De Schans’ het middelpunt van het Zwarte Cross Festival waar zo’n 220.000 mensen konden genieten van muziek, optredens, stunts, show en waanzinnige veel actie. Het CreyMert Racing Team kwam met beide rijders in actie tijdens dit grootse evenement. Hakon Osterhagen werd zesde in de 125cc-klasse, zijn landgenoot Kevin Horgmo deed het in de 250cc-klasse ook heel goede met een zevende plaats. In de 125cc won Kay de Wolf de finale en de titel. De 250cc wedstrijd werd gewonnen door Roan van de Moosdijk, zijn teamgenoot Henry Jacobi veroverde de titel.

125cc
Voor Hakon is het circuit helemaal nieuw en hij moet even zijn draai zien te vinden. De elfde startplaats na de kwalificatie zorgt dan ook zeker niet voor stress noch paniek. De vriendelijke Noor is een racer en dat laat hij dan ook direct zien! De KTM-rijder komt als zevende uit de start om even later de zesde plaats in handen te nemen. Door twee foutjes gaan er twee plaatsen verloren maar de scholier knokt zich weer terug naar de zesde plaats. Na ruim 20 minuten gaat Hakon zoals zo vaak toch nog even onderuit. Hierdoor verliest hij weer twee plaatsen maar in de laatste ronde kan hij deze schade nog enige sinds weg werken nog de Fin Malin in te halen en alsnog als zevende over de finish te komen.
De tweede manche komt Hakon als zesde uit de start en deze positie geeft hij daarna ook niet meer uit handen. Even probeert hij de Hongaar Zsolt Kovacs te passeren maar deze weet dit te voorkomen waardoor de FXR-geklede crosser genoegen moet nemen met de zesde plaats. Een keurige afsluiting van dit zeer sterk bezette kampioenschap.

250cc
Ruim zeven weken na zijn kaakblessure stond Kevin alweer achter het starthek. De afgelopen weken moest de 18-jarige crosser het doen zonder motortraining. Sinds 10 dagen zat de Noor weer op de SX250F en hij liet zich direct goed zien in competitie verband! De eerste manche weet Kevin als zevende uit de start te komen maar in de beginfase ziet hij Dankers en Jacobi passeren. Heel verstandig blijft Kevin zijn eigen tempo rijden en door een val van Dankers en motorproblemen van Jacobi komt Kevin terug naar die zevende plaats. In de laatste ronde is het overleven en Haarup weet nog te profiteren waardoor hij zevende wordt voor Kevin!
Ook de tweede manche komt Kevin als zevende uit de start om in de tweede ronde een plekje winst te boeken wanneer Geerts uitvalt. Hierdoor is Jacobi zeker van de titel en ook hij laat het tempo zakken. Kevin komt hierdoor op een vijfde plaats te rijden tot in de laatste ronde daar weer Haarup komt opzetten. Ook deze manche heeft hij de beste eindsprint en Kevin wordt als zesde afgevlagd waardoor hij terug kan kijken op een geslaagde rentree!

LEES MEER  Jaspers langer bij AK Bouw-Hutten Metaal Junior Team

Volgende wedstrijd:
Over twee weken gaat zowel het Europees Kampioenschap 125cc als 250cc verder. Dit zal gebeuren tijdens de Grand Prix van België op het zware zandcircuit van Lommel.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #NiekFotografie

Uw reacties

Ook te lezen

  • VIDEO: Behind the Gate Episode 16

    VIDEO: Behind the Gate Episode 16

    In deze aflevering is er speciale aandacht voor Quentin Marc Prugnieres in zijn eerste MX2-seizoen bij F&H Racing en zijn teamgenoot Courtney Duncan, de titelverdedigster van de WMX-wereldkampioenschappen, samen met …
  • Hampshire, Trasher en Swoll starten niet in Las Vegas

    Hampshire, Trasher en Swoll starten niet in Las Vegas

    Dit weekend wordt de finale van het AMA SuperMotocross World Championship verreden in Las Vegas. RJ Hampshire, Nate Trasher en Jalek Swoll hebben bekend gemaakt niet aan de start te …
  • Matt Moss is de WSX teamgenoot van Eli Tomac

    Matt Moss is de WSX teamgenoot van Eli Tomac

    De Australiër Matt Moss zal naast Eli Tomac uitkomen voor het Craig Dack Racing-Yamaha in het FIM wereldkampioenschap Supercross. Moss is negenvoudig Australisch kampioen in diverse klasses. In 2022 werd …
  • Brent van Doninck en JM Honda Racing ook samen in 2025

    Brent van Doninck en JM Honda Racing ook samen in 2025

    JM Racing Honda en Brent van Doninck zetten hun samenwerking voort in 2025. Samen hebben ze de afgelopen twee seizoenen al goede dingen laten zien, maar door blessures is het …