X

De Wolf weet zijn achterstand weg te werken

Met elf punten achterstand op Kjell Verbruggen begon Kay de Wolf aan de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross 125cc in Lichtenvoorde. Het zou een zware opgave moeten worden voor de crosser uit Eersel die niet meer kon doen dan beide manches winnen. En dat was precies wat de Husqvarna-rijder deed op het circuit van Lichtenvoorde. De Wolf zegevierde beide manches en daarmee won hij de finale. Omdat Verbruggen niet verder kwam dan een negende en tweede plaats zag hij zijn voorsprong veranderen in een achterstand van vijf punten! De Wolf wint de finale voor Dave Kooiker (2-3) en Adam Zsolt Kovacs (3-5).

De eerste manche neemt Kooiker de beste start voor De Wolf en Verbruggen waardoor iedereen zich opmaakt voor een felle titelstrijd. Dat gebeurd echter niet want Verbruggen komt in de eerste ronde in de problemen en zakt terug naar de 32e plaats! Vooraan mag Kooiker het tempo ruim 15 minuten bepalen en dan vind De Wolf het genoeg. De Brabander heeft al twee keer geprobeerd de leiding over te nemen maar dat wist Kooiker toen te voorkomen. De derde aanval slaagde en De Wolf neemt de leiding over en wint voor Kooiker en zijn Yamaha-collega Zsolt Kovacs. De vierde plaats is voor Kjeld Stuurman gevolgd door Scott Smulders. Verbruggen bikkelt zich heel knap terug naar een negende plaats maar de leiding verliest hij aan De Wolf die met twee punten voorsprong aan de finale begint!
In de laatste manche van dit kampioenschap gaan de hoofdrolspellers schouder aan schouder de eerste bocht in. De Wolf neemt de leiding voor Verbruggen en Kooiker die het beste kaartje heeft om de titelstrijd de komende 25 minuten te gaan volgen. Net als de eerste manche verwacht het publiek een mooie strijd maar ook nu komt deze er niet. De Wolf is simpelweg sneller dan zijn rivaal en dat zorgt ervoor dat de JM Racing-rijder beetje bij beetje zijn voorsprong vergroot. In de slotfase van de wedstrijd is het verschil opgelopen naar ruim zes seconden. De laatste ronde neemt De Wolf ‘de tijd’ waardoor Verbruggen maarliefst vier seconden goed weet te maken maar de titelstrijd komt nooit terug tot leven. Voor het derde jaar op een rij mag De Wolf een feestje bouwen in Lichtenvoorde. In 2017 en 2018 won hij de 85cc titel, nu is hij de beste in de 125cc! Kooiker komt als derde over de finish voor Kay Karssemakers en Zsolt Kovacs die ondanks en probleem met de uitlaat toch als vijfde wordt geklasseerd.

Het kampioenschap zit erop, op naar 2020 wanneer dit kampioenschap zonder twijfel een succesvol vervolg zal krijgen.

Uitslagen Dutch Masters of Motocross #4 125cc; Lichtenvoorde, NL:
1e manche
1 Kay de Wolf NL Husqvarna
2 Dave Kooiker NL Yamaha
3 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha
4 Kjeld Stuurman NL KTM
5 Scott Smulders NL Husqvarna
9 Kjell Verbruggen NL Husqvarna

2e manche
1 Kay de Wolf NL Husqvarna
2 Kjell Verbruggen NL Husqvarna
3 Dave Kooiker NL Yamaha
4 Kay Karssemakers NL KTM
5 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha

Dagklassement:
1 Kay de Wolf NL Husqvarna 1-1
2 Dave Kooiker NL Yamaha 2-3
3 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha 3-5
4 Kjell Verbruggen NL Husqvarna 9-2
5 Kjeld Stuurman NL KTM 4-7

Eindstand DMofMX 125cc:
1 Kay de Wolf NL Husqvarna 154
2 Kjell Verbruggen NL Husqvarna 149
3 Dave Kooiker NL Yamaha 122
4 Adam Zsolt Kovacs Hon Yamaha 108
5 Kay Karssemakers NL KTM 95

De volledige uitslagen vanuit Lichtenvoorde vind je HIER.

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #KNMVDutchMastersofMX