Junior WK: reacties uit het Belgische kamp!

Junior WK: reacties uit het Belgische kamp!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De eerste spannende dag van het Junior WK motorcross in Arco di Trento zit er op. Wij sprokkelden in de paddock alvast enkele reacties bij de Belgische rijdertjes!

Tyla Van De Poel (65cc, 7de in Gr. A): “In de vrije training had ik geen al te best gevoel en werd ik 15de. Gelukkig ging het beter in de tijdstraining, daarin werd ik zevende al kon het zeker nog beter. Ik had wel de indruk dat de B groep iets trager was dan de onze.
Mijn doel is om morgen voor een top-10 plaats te rijden.”

Maxime Lucas (65cc, 5de in Gr. B): “Eigenlijk ging het al van in de vrije training redelijk goed. Daarin was ik vijfde. In de qualifying sessie zat ik eerste 2de dan 3de, ik zakte even terug naar 10 en uiteindelijk zette ik de 5de tijd neer. Het was wel goed maar misschien had er meer in gezeten. Morgen wil het nog beter doen, dan ga ik voor de top-5!”


Baptiste Beernaert (85cc, 8ste in Gr. A): “In de vrije training had ik de 15de tijd. Daar was ik wel blij mee mar voor de kwalificaties had ik wel wat stress. Natuurlijk zou het jammer zijn als ik er niet zou bij geraken! Tot vier ronden voor het einde was ik nog niet gekwalificeerd. Dan heb ik toch een snelle ronde neergezet waarmee ik op schoof naar plaats 9. Door een diskwalificatie kwam ik zo op de 8ste plaats. Voor morgen heb ik eerlijk gezegd niet veel verwachtingen. Het niveau is gewoon heel hoog, ik hoop op een top-25. Val ik daar buiten is dat geen drama maar ik heb er wel zin in!”

Sacha Coenen (85cc, 6de in Gr. B): “Van bij de vrije training zat ik al goed in mijn ritme en werd ik vijfde. Er waren nog wel wat foutjes. De tijdstraining was wat minder want ik kwam vroeg ten val. Het leek wel alsof er telkens in een snelle ronde iets verkeerd ging. Ik heb er dan toch nog een snelle ronde uitgeperst en ook mijn laatste ronde was super maar ik werd enkele bochten voor de finish aangereden en kwam ten val. Morgen wil ik winnen!”


Lucas Coenen (85cc, 13de in Gr. B): “De vrije training viel wat tegen en ik had niet zo’n goed gevoel op de motor. Gelukkig ging de kwalificatie veel beter maar echt super tevreden ben ik zeker niet. Tijdstrainingen liggen me sowieso niet eigenlijk. Morgen ga ik gewoon voor mijn kansen. Zoals altijd rijd ik om te winnen.” 

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties