X

Kevin Horgmo maakt indruk tijdens GP-debuut!

Op uitnodiging van promotor Youthstream maakte Kevin Horgmo dit weekend zijn Grand Prix debuut en daarbij maakte hij direct indruk! De CreyMert Racing-rijder wordt geweldig negende in het dag klassement door als dertiende en tiende over de finish te komen op het circuit van Loket. De overwinning gaat naar KTM dankzij Jorge Prado, de Spanjaard wint beide manches en staat ruim aan de leiding van dit kampioenschap.

Grand Prix:
Na een goed verlopen kwalificatiewedstrijd op zaterdagmiddag had Kevin er duidelijk zin in. De eerste manche tussen de grote jongens begint goed voor de 18-jarige Noor. Net buiten de top tien komt hij uit de eerste bocht maar vervolgens werkt de FXR-geklede crosser zich snel naar voren! Kevin komt als tiende uit de eerste volledige ronden! Deze positie weet hij twee ronden vast te houden en dan komt de Fransman Moreau voorbij. Na bijna 25 minuten wedstrijd worden en twee plaatsen goed gemaakt wanneer Vialle en Vlaanderen tijdens hun duel om de tweede plaats samen ten val komen. In het EMX250 zijn de wedstrijd 25 minuten en twee ronden, een Grand Prix heeft wedstrijden van 30 minuten en twee ronden waardoor Kevin het lastig krijgt in de slotfase. Het is spannend en Kevin moet bikkelen tegen Vlaanderen, Vandoninck, Boisrame en de Amerikaan Harrison. Met een dertiende plaats scoort Kevin direct punten tijdens zijn GP-debuut!
Ook de tweede manche komt Horgmo goed uit de start en met de Motorex gesmeerde SX250F komt hij als zevende uit de eerste ronde! Er volgt een duel met Geerts maar de Belg die derde staat in het WK heeft twee ronden nodig om de debutant te passeren. Weet twee ronden later weet Boisrame een plekje winst te boeken ten opzicht van Kevin die de EMX250 kampioen van vorig jaar goed kan volgen. Na twintig minuten wedstrijd lukt het Boisrame zich los te werken van Kevin die daarna onder druk komt te staan van Beaton. Deze neemt de negende plaats vier ronden voor de finish over, Kevin weet zich vervolgens te handhaven op de tiende plaats! Een prima debuut voor de blonde Noor die een sterke indruk achter heeft gelaten op de teambazen.

Volgende wedstrijd:
Het CreyMert Racing Team reist nu snel terug naar België want de volgende wedstrijd wordt in eigen land verreden. De Grand Prix van Lommel staat voor komend weekend op het programma en dan komt zowel het EMX125 als EMX250 in actie!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: JP Acevedo Photo