La Chinelle titelverdediger Yamaha Zone Rouge met 2 teams!

La Chinelle titelverdediger Yamaha Zone Rouge met 2 teams!
Decrease Font Size Increase Font Size Taille du texte Imprimer

De 2019 editie van de 12u van La Chinelle kondigt zich als meer dan bijzonder aan voor het officiële Yamaha team, Zone Rouge. In de 40ste editie gaat Zone Rouge immers van start als titelverdediger in één van de beroemdste wedstrijden van ons land. Zone Rouge Yamaha trekt dit jaar o.a. ten strijde met het trio Cédric Cremer – Rony Fryns – Jérémy Herinne.

Voor het team van manager Michel Nickmans gaat het echter om meer dan alleen een sportief topresultaat. De Yamaha Zone Rouge rijders zullen namelijk ook de kleuren van Mikembo-Mukini, een Belgisch-Congolese liefdadigheidsinstelling, verdedigen. Mikembo-Mikuni zet zich vooral in om schoolkinderen in Congo te helpen met hun opleiding.

“Natuurlijk gaan we zoals altijd voor het allerhoogste in de 12 uur van  La Chinelle,” aldus Michel Nickmans, vroeger zelf een verdienstelijk circuitracer. “We trekken met twee degelijke teams naar La Chinelle. Het zijn jongens waarvan we weten dat ze de kwaliteiten hebben om voor de knikkers mee te spelen. We hopen het uiteraard net zo goed te doen als vorig jaar!”

Vorig jaar haalden Cédric Cremer, Daymond Martens en Jérémy Carpentier de kanstanjes uit het vuur voor de Yamaha dealer uit Andenne. Alleen Cremer bleef op post in het “A team”. De ervaren endurist krijgt het gezelschap van Rony Fryns en Jérémy Herinne. Daanaast zet Zone Rouge een tweede team in met Loïc Begon, Arnaud Herinne en Thierry Klutz. Vijfvoudig La Chinelle winnaar La Chinelle Thierry Klutz heeft een speciale band met deze enduro én met het goede doel dat Zone Rouge onder de aandacht brengt. Klutz trok immers al twee keer naar Congo voor Mikembo-Mikuni.


“De samenwerking met de vzw Mikembo-Mikuni past goed bij de waarden van de enduro en zeker bij een wedstrijd als de 12u van La Chinelle. Ook daar zijn een goede verstandhouding, samenwerking en je eigen grenzen verleggen van cruciaal belang,” legt Nickmans uit. “Voor Yamaha en mezelf is het belangrijk om die waarden ook in onze sport te ondersteunen en daarom zijn we trots dat we Mikembo-Mikuni op 9, 10 en 11 augustus kunnen vertegenwoordingen in Franchimont. Zoals altijd beginnen we goed voorbereid aan de wedstrijden om onze kansen op winst te maximaliseren!”

Meer weten? Klik dan op één van de onderstaande links

mikembo-mukini.org
www.zonerouge.com
lachinelle.be

Foto’s: F. David – Gino Maes

Uw reacties

Ook te lezen

 • Christian Burnham stelt werk ten toon

  Christian Burnham stelt werk ten toon

  Ex-GP rijder Christian Burnham (o.a. Sarholz Honda en VOR Factory) kwam na zijn carrière in zwaar weer terecht. Een  zware drankverslaving leidde bijna tot zijn ondergang. Ondertussen is de viervoudige …
 • Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Team Nederland voor het WK Jeugd in Heerde

  Op 13-14 juli 2024 zal het FIM Junior World Championship worden verreden op het circuit van Heerde. Het Team Nederland heeft maarliefst 17 rijders geselecteerd voor deelname aan deze wedstrijd …
 • VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  VIDEO: Behind the Gate Episode 5

  Deze aflevering speelt zich af in Agueda en bevat een diepgaande analyse met de Sloveense rijders Tim Gajser en Jan Pancar. Ze laten de verschillende benaderingen van motorcross zien, van …
 • Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Edgar Canet maakt de overstap naar rally raid

  Eind vorig jaar kwam Edgar Canet-Ardevol in aanraking met de rally sport. De Spanjaard kwam jaren voor het RFME Junior team uit in de motocross maar blessures gooide roet in …