Straffe Husqvarna teams voor 12u La Chinelle!

Straffe Husqvarna teams voor 12u La Chinelle!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna Belgium heeft twee teams opgezet voor de 40ste editie van de 12u van La Chinelle. In 2016 en 2017 pakte Husky de overwinning, vorig jaar bezette de mannen van teammanager Wim Vanderheyden de 2de, 3de en 4de plaats. De verwachtingen zijn dus hooggespannen!

Op 11 augustus als eerste over de meet komen in de 40ste editie van de beroemde uithoudingsrace. Dat is het doel voor beide Husqvarna trio’s. Nier meer, niet minder! “Onze rijders zullen zeker de middelen hebben om het beste van zichzelf te geven. We gaan de gloednieuwe 2020 Husqvarna FE450 inzetten. Aangezien deze motor erg verschilt van het 2019 model zijn we al volop bezig met testen en voorbereiden,” legt Vanderheyden uit.

Wim geeft zijn mening over de geselecteerde Husky rijders:
Jilani Cambré: “Altijd snel en gemotiveerd voor La Chinelle. Bovendien is dit een wedstrijd die goed past bij zijn stijlvolle manier van rijden. Daardoor kan hij lang en regelmatig rijden zonder veel energie te verspillen.”
Kevin Fors:“Sinds de geboorte van zijn zoon Austin op 5 juli leeft Kevin op een wolk. Hij heeft altijd dat beetje extra om tot het uiterste te gaan en een mindere situatie om te buigen. De voorbij jaren heeft Kevin al een knap palmares bij elkaar gereden in La Chinelle en daar wil hij graag nog een zege aan toevoegen.”
Wietse Brackman: “Een gevestigde waarde die op het einde van de wedstrijd nog een tand kan bijsteken. In vier deelnames stond Wietse telkens op het podium: twee zege, een twee en derde plaats. Dat zegt genoeg!”

Jérôme Martiny:“Een veteraan in La Chinelle. Jérôme heeft zijn zinnen gezet op z’n eerste podium. Hij heeft al laten zien dat hij snel is ‘s nachts. En ik verwacht dat hij die lijn kan doortrekken overdag nadat hij als crosser een sterke eerste seizoenshelft heeft laten optekenen in de AMPL.”
Matthew Vanoevelen: “Onze nieuwkomer, die zich al erg goed voelt op zijn nieuwe motor. Met een goed team om zich heen heeft Matthew alles mee om te etaleren wat hij in zijn mars heeft!”
Erik Willems: “Vorig jaar werd Erik derde. Zowel qua snelheid als op mentaal vlak staat hij erg sterk. Daarnaast is Erik ook een teamplayer die zijn maten kan motiveren om alles te geven voor de overwinning.”

Foto: Gino Maes

 

Uw reacties