VLM Tessenderlo: Van Meer dubbelt alweer!

VLM Tessenderlo: Van Meer dubbelt alweer!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

MC De Buiting leidde op De Oosterbergen in Tessenderlo de gecombineerde VLM/BMB wedstrijd in goede banen. Voor Jens Van Meer werd het vandaag na Lille een tweede kampioenschapsdubbel op rij! De 250cc had echter meer verrassingen in petto…

Voor de VLM Inters was het ondertussen al de 9de ronde van het kampioenschap. Daarnaast stonden ook voor de Nieuwelingen 500A, Nieuwelingen Open B en Nationalen Open kampioenschapspunten op het spel.

In de strijd om de titel biedt veteraan Steve Seronval mooi weerwerk aan regerend kampioen Van Meer. Ook op het 1,6 km lange circuit in Tessenderlo eisten beide KTM rijders de aandacht op.

Twee maal tweede: Steve Seronval

Heel even leek de tweede manche een kopie te worden van de opener! Vroege leider Seronval kreeg nu echter véél vroeger Van Meer langs zich. Controlerend werkte de BeTeMo-piloot de resterende 8 ronden af. Aan de finish had Jens zo een voorsprong van bijna 13 seconden uitgebouwd op Seronval.

Endurist Cambré was ‘s morgens over één ronde al pijlsnel. De vliegende barbier uit Vorselaar stuurde zijn Husqvarna van de 6de plaats in de openingsronde naar de 3de plaats. Een sterk gestarte Kenzo Buys liet zijn dat zijn podiumplaats in Lille allesbehalve een toevalstreffer was en tikte als vierde aan voor Engelen en De Beuckelaer.

Gastrijder Bryan Engelen reed zich weer in de kijker.

Ondanks het machtsvertoon van regerend kampioen Van Meer blijft Seronval in de tussenstand goed aanklampen. Slechts elf punten bedraagt de vorosprong van Jens. Vanderstraeten zit stevig in het zadel als derde. Met nog vijf kampioenschapswedstrijden voor de boeg, waarvan de eerste volgend weekend in Retie is het laatste woord dus zeker nog niet gevallen!

Banken en Smets verdelen de buit

Na de veelbelovende prestaties van Dieter Vromans de voorbije weken, de aanwezigheid van Mark Boot en Jonathan Banken gaven de kwartliter wedstrijd zeker extra pigment. Boeiend was in Tessenderlo in ieder geval!

Mark Boot was weerom ouderwets snel, maar het was duidelijk zijn dag niet!

Snelstarter Banken kreeg in de eerste manche Boot, polesitter Jordi Van Mieghem en Kristof Scheynen achter zich aan. Vooral Boot volgde prima maar moest na zes ronden de strijd staken met een kapot achterwiel. Zo kreeg de meervoudige VLM 250 kampioen vrij spel! Toch kwam een sterke Van Mieghem nog goed opzetten terwijl Smets na een mindere start zich in de slotfase tot de snelste man in koers ontpopte. Uiteindelijk gingen Banken – Van Mieghem en Smets op amper iets meer dan drie seconden over de finish! Van diep in het pak was Dieter Vromans nog geremonteerd naar de 4de plaats.

Dezelfde smaakmakers waren ook in de herneming voorin te vinden. Weer nam Banken de bende op sleeptouw met Boot achter zich aan. Toen de MX Team Taxi Marcel Veloshop rijder inde fout ging, nam Boot de leiding over.  Het (extrasportieve) venijn zat deze keer echter in de staart. Winnaar Boot werd na afloop immers bestraft met een tijdsstraf omdat hij niet zou hebben ingehouden bij een gele vlag. Een gecontesteerde beslissing maar het Mikkola Racing boegbeeld werd zo wel teruggeplaatst naar P9. Smets won zo alsnog voor Brent Aerden en een puike Kristof Scheynen.

Al ‘n 3de podium in dit kampioenschap voor Kristof Scheynen, de #2 in de Inters 250 tussenstand!

In het kampioenschap verstevigt Greg Smets uiteraard verder zijn leidersplaats maar opvallend is vooral de fraaie tweede plaats van de erg regelmatige Scheynen. Tot en met de zevende plaats, Enzo Aerden, blijven de verschillen in de tussenstand echter uiterst miniem!

Alle resultaten hier

Inters 500cc Race 1
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3. Bryan Engelen, 4. Mike Vanderstraeten, 5. Kenny Janssens, 6. Jilani Cambré, 7. Kenzo Buys, 8. Steven De Beuckelaer, 9. Menno Aussems, 10. Sven Wouters

Inters 500cc Race 2
1. Jens Van Meer, 2. Steve Seronval, 3. Jilani Cambré, 4. Kenzo Buys, 5. Bryan Engelen, 6. Steven De Beuckelaer, 7. Tim Louis, 8. Karel Schepmans, 9. Menno Aussems, 10. Bram Valckx

Eindstand Inters 500cc
1. Jens Van Meer 50, 2. Steve Seronval 44, 3. Bryan Engelen 36, 4. Jilani Cambré 35, 5. Kenzo Buys 32, 6. Steven De Beuckelaer 28, 7. Menno Aussems 24, 8. Karel Schepmans 23, 9. Mike Vanderstraeten 23, 10. Tim Louis 21

Tussenstand Inters 500cc na 9 ronden
1. Jens Van Meer  383, 2. Steve Seronval 372, 3. Mike Vanderstraeten 249, 4. Kristof Salaets 216, 5. Kenzo Buys 213, 6. Sven Wouters 189, 7. Martijn Vermijl 167, 8. Gunther Truyens 159, 9. Kevin Van Geldorp 151, 10. Steven De Beuckelaer 149

Inters 250cc Race 1
1. Jonathan Banken, 2. Jordi Van Mieghem, 3. Greg Smets, 4. Dieter Vromans, 5. Brent Aerden, 6. Kristof Scheynen, 7. Enzo Aerden, 8. Nikolay Malinov, 9. Bram Schoepen, 10. Kevin Schellens

Inters 250cc Race 2
1. Greg Smets, 2. Brent Aerden, 3. Kristof Scheynen, 4. Romain Delbrasinne, 5. Nikolay Malinov, 6. Bram Schoepen, 7. Kevin Schellens, 8. Dieter Vromans, 9. Mark Boot,  10. Arno Van Mieghem

Eindstand Inters 250cc
1. Greg Smets 45, 2. Brent Aerden 38, 3. Kristof Scheynen 35, 4.Dieter Vromans 31, 5. Nikolay Malinov 29, 6. Romain Delbrasinne 27, 7. Bram Schoepen 27, 8. Kevin Schellens 25, 9. Jonathan Banken 25, 10. Enzo Aerden 23

Tussenstand Inters 250cc na 9 ronden
1. Greg Smets 412, 2. Kristof Scheynen 280, 3. Jonathan Banken 279, 4. Jordi Van Mieghem 273, 5. Brent Aerden 271, 6. Bram Schoepen 264, 7. Enzo Aerden 262, 8. Dieter Vromans 241, 9. Kevin Schellens 238,  10. Jimmy Vandeputte 158

Foto’s: Rendel Baetens photography | Nico Martin

Uw reacties