VMCF: Jeremy Coen maakt entree door de grote poort

VMCF: Jeremy Coen maakt entree door de grote poort
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

In het Luikse Warsage blijft de hoogconjunctuur bij VMCF verder duren want ook nu draaide het weekend van de nationale feestdag uit op een waar massaspektakel. Als klap op de vuurpijl kwam Jeremy Coen de VMCF-inters vervoegen en “le professeur” deed dat in stijl met de zege!

Op een schitterende omloop in Warsage met grote hoogteverschillen kwamen eerst meer dan 200 oldtimers opdagen en op zondag zaten bijna alle categorieen  eivol. Voor de oldtimer verslaggeving verwijzen we naar onze collega’s van mxvintage.be

Daar het MX-seizoen in Noord-Frankrijk zo goed als ten einde is, komen vele rijders de grens over om de rest van het seizoen in België vol te maken. VMCF kon zo reeds toppers als Victor Brossier, Kevin Manege en nu ook Jeremy Coen verwelkomen.

In Warsage stonden ondanks het verlof toch nog 23 inters aan de start en Jeremy Coen startte als een raket terwijl een pak favorieten tegen de grond gingen in de eerste ronde met als slachtoffers, Vincent Collet, Frederic Weigert en Stijn verstrepen. Coen reed zo weg van de tegenstand en de beste volger bleek tot ieders verrassing de heroptredende MX2-rijder Jelle Verbruggen te worden. Verbuggen reed een super wedstrijd en zo pas op het einde van de reeks moest hij passen voor Jasper Van Der Mieren en Dennis Wagemans.

In de slotreeks zagen we opnieuw een crash in de eerste hindernissen met deze maal Dennis Wagemans, Victor Brossier en Jelle Verbruggen als slachtoffers. De volledige Yamaha-armada dus uitgeschakeld en Frederic Weigert liet die kans niet liggen om de zege te pakken voor Mike Gilot die de manche van zijn leven reed en zelfs Jasper Van Der Mieren naar drie verwees.

Na het wegvallen van Stijn Verstrepen met een lekke band, kon Jeremy Coen nog vierde worden voor Roel Geurts en Jelle smeesters. Maxime Colson profiteerde optimaal van de crash van Jelle Verbuggen om zijn eerste interzege te pakken in de MX2-klasse waar de meesterschap van de KTM nu definitief ten einde lijkt met een volledig blauw podium. De regelmaat van Jeremy Coen was zo net voldoende om de zege te pakken bij zijn debuut voor Jasper Van Der mieren en Frederic Weigert.

Bij de zijspannen zagen we ook een schitterende wedstrijd met het team Steegmans als grote winnaar voor Corthouts en Poelmans/Raskin.

Alle resultaten van Warsage hier

Eindstand MX2
1. Maxim Colson (Yam), 2. Jelle Verbruggen (Yam), 3. Vincent Collet (Yam), 4. Jimmy Vandeputte (KTM), 5. Mathieu Lefebre (Yam), 6. Daimy Koch (KTM), 7. Simon Kapusi (Hon), 8. Bastien Houche (Yam)

Eindstand MX1
1. Jeremy Coen (Kaw-Casu), 2. Jasper Vandermieren (Suz-VB), 3. Frederic Weigert (Hon-WJM), 4. Mike Gilot (KTM-Tetrigi), 5. Dennis Wagemans (Yam-Defraine), 6. Roel Geurts (KTM), 7. Jelle Smeesters (Kaw), 8. Victor Brossier (Yam), 9. Stef BAstaens (Hon), 10. Patrick Cappellen (KTM), 11. Gianni Van Dievel (KTM), 12. Franz Mercie (KTM), 13. Jelle Meeus (Hon), 14. Remi Demaret (KTM), 15. Stijn Verstrepen (Husqvarna)

Tekst: Heikki Declercq
Foto’s: FB Jeremy Coen, Doma Max

Uw reacties

Ook te lezen