Alles wat je moet weten over MX Festival Wachtebeke!

Alles wat je moet weten over MX Festival Wachtebeke!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Je hebt praters en je hebt doeners. Bij AMC Evergem verkiezen ze duidelijk actie!  Voor het derde jaar al brengt de club van voorzitter Walter Haentjes de MCLB en de BMB bij elkaar voor een heus MX Festival op het Provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Op zaterdag treden de VJMO en FPCNA aan.

De Interbonden samenwerking in Wachtebeke mag gerust als een voorbeeld worden genoemd. Ook nu kunnen BMB, MCLB/VJMO en VLM/JMS rijders deelnemen met hun vergunning of afvaardiging.

Natuurlijk is het altijd afwachten welke gastrijders afkomen op een dergelijke wedstrijd. Het staat in in ieder geval wel buiten kijf dat Wachtebeke steeds veel piloten op de been brengt en voor veel sfeer zorgt! Ook nu worden maar liefst 600 rijders over de twee dagen verwacht.

Voor de BMB rijders staat in Oost-Vlaanderen de 10de wedstrijd van het BK op het programma. Bij de Inters 500 zwaait Tim Louis daar de plak met 46 punten voorsprong op Jochem WalckiersIn de 250 is het spannender want daar bedraagt het verschil tussen meervoudig Belgisch kampioen Mark Boot en Romain Delbrassinne amper 7 punten.


In Puyenbroeck komen ook de quads en de zijspanrijders aan hun trekken. Hoewel er komend weekend een GP sidecar in Roggenburg (Zwitserland) plaats vindt, belooft ook deze klasse een interessant deelnemersveld. Wij kijken in ieder geval weer heel erg uit naar het MX Festival van Wachtebeke. En we hopen dan ook iedereen die de mond vol heeft over samenwerking tussen de bonden tegen te komen op het Provinciaal Puyenbroeck! Of ben je gewoon benieuwd wie met de meeste prijzen gaan lopen? De BMB rijders, MCLB  of VLM rijders? Hoe dan ook, tot in Wachtebeke!

LEES MEER  Dean Ferris keert terug met Honda!

Inkom: 13 euro
GPS adres: Kalverbrug-Verbindingweg, Wachtebeke (Provinciaal Domein Puyenbroeck)
Rennersprak open: vanaf vrijdag 23/8 van 14u tot 23u, zaterdag 24/8 van 7u tot 23u en zondag 25/8 vanaf 7u
Inschrijvingen: op het secretariaat op de omloop op zaterdag van 20u tot 21u 30 en zondag van 7u tot 9u 30
Volledig reglement: hier
Info: 0475 73 80 35 of email : w.haentjens@skynet.be
Wedstrijdschema voor het hele weekend: hier

 

Foto: KVK Pics, Dieter Jans

Uw reacties

Ook te lezen

 • De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  De Wolf: “Ik heb er het hoogst haalbare uitgehaald”

  In Arco di Trento heeft Kay de Wolf goed weten te scoren tijdens de veertiende wedstrijd van het FIM wereldkampioenschap MX2. De Husqvarna-rijder werd zesde op het prachtige Noord-Italiaanse circuit. …
 • Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  Jeffrey Herlings over zijn dubbelslag in Arco

  De eerste van drie wedstrijden op het Crossodromo Ciclamino gaan de fans zich nog lang heugen. Jeffrey Herlings wist de overwinning te pakken door beide manches als winnaar over de …
 • Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  Van doninck komt er met schaafwonden vanaf

  De eerste van de drie wedstrijden in Arco di Trento is niet goed verlopen voor Brent Van doninck. De Gebben-Van Venrooy Racing-rijder kwam net als vorige week in Spanje niet …
 • Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Nicolas Musset in 2022 in het zijspan bij Hermans!

  Kersvers bakkenisten Wereldkampioen Nicolas Musset veruild team Bax voor team Hermans in 2022. Koen Hermans/Nicolas Musset reden al eerder samen.  Dit deed men niet onverdienstelijk, Hermans/Musset werden samen derde in …