Cole Seely zet een punt achter zijn carrière

Cole Seely zet een punt achter zijn carrière
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Cole Seely heeft besloten om na 10 jaar een punt te zetten achter zijn professionele motocross carrière. Seely die in 2009 prof werd spendeerde zijn gehele carrière onder de vleugels van Honda, die dan ook zelf dit nieuws naar buiten brachten in hun laatste persbericht. In zijn carrière was Seely samen met Honda goed voor uiteindelijk 5 SX250 overwinningen, een tweede plaats tijdens het SX 250 West kampioenschap en hij veroverde in 2015 de titel van rookie of the year in het AMA 450 supercross kampioenschap (dat jaar behaalde Seely met een derde plaats algemeen en 1 zege ook zijn beste resultaten ooit in de 450cc klasse) . De afgelopen jaren kreeg Seely echter het nodige blessureleed te verwerken, en ook dit jaar werd Seely omwille van een schouderblessure verplicht om andermaal een outdoor seizoen uit te zitten. Uiteindelijk lijken deze blessures nu dan ook de doorslag te hebben gegeven voor Seely om op 29 jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn professionele carrière. Via onderstaande video vind u alvast Cole’s officiële retirement statement.

video: Honda Motorcycles & ATVs

Tekst: Dieter Jans

Uw reacties