X

Dylan Ferrandis wint de AMA 250 National in ‘Dilla!!

Dylan Ferrandis heeft enkele uren geleden de AMA National van Unadilla gewonnen in de 250cc klasse. De Fransman op Yamaha wist de overal naar zich toe te trekken met een tweede plaats in de eerste reeks en een reeksoverwinning in de tweede manche. Zijn grote concurrent voor de titel Adam Cianciarulo finishte dan weer op exact dezelfde plaatsen maar dan in omgekeerde volgorde.

De Amerikaan op zijn Monster Energy Pro Circuit Kawasaki won de eerste manche en finishte als tweede in de tweede manche. Maar zoals u weet telt wie het hoogste scoort in de tweede manche als tie breaker bij een gelijke stand in het motocross, in dit geval werkte deze regel in het voordeel van Dylan Ferrandis! De Yamaha piloot scoorde zo zijn derde overwinning in het 2019 AMA 250 Outdoor National kampioenschap, maar hij loopt wel géén enkel punt in op zijn concurrent Adam Cianciarulo die als tweede het podium mocht beklimmen. Chase Sexton die tweemaal als derde finishte in de wedstrijden mocht als derde in de overal stand het podium op.

Een vraag die mogelijks nog op u lippen brand is, hoe deden de piloten het die uit het amateurcircuit komen het? Ze waren met vier die hun professioneel debuut maakte. Van deze vier finishte Jett Lawrence het hoogste in de overal notering. De Australiër finishte in de eerste manche op plaats éénentwintig wel buiten de punten, maar liet zijn kunnen zien in de herneming door daar als achtste te finishen en dat was goed voor een dertiende plaats overal. Zijn teamgenoot Carson Mumford scoorde een zestiende en twintigste plaats en was hiermee de tweede beste nieuwkomer op een twintigste plaats overal. Bij Husqvarna kijken ze dan weer uit of Jalek Swoll hun in de 250 klasse een nieuw elan kan geven, de jongeling scoorde een tweeëntwintigste en negentiende plaats in zijn eerste professionele wedstrijd, goed voor drieëntwintigste overal. Van wie ook zeer veel verwacht werd was Jo(e) Shimoda de japanner won ooit in Liernieux nog een reeks in de 65cc klasse, maar staat nu op de drempel van de grote doorbraak bij Geico Honda. Zijn eerste prof wedstrijd ging echter wel niet zoals gehoopt met een zesendertigste en vijfendertigste plaats.

Ronde 10 Unadilla – AMA 250MX MOTO 1 (Top 20)