Jacky Martens start nieuw MXGP-team voor 2020!

Jacky Martens start nieuw MXGP-team voor 2020!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De succesvolle Belgische teameigenaar en voormalig wereldkampioen Jacky Martens heeft bevestigd dat hij zijn MX2 Grand Prix-team zal omzetten in een eersteklas MXGP-team voor 2020. Naar verwachting zal hij na de Zweedse wedstrijd in Uddevalla alle details wereldkundig maken.

Twee maanden geleden was de MXGP-paddock verrast door de scheiding tussen Martens en Husqvarna nadat de samenwerking een reeks top vijf/drie MX2-kampioenschapsresultaten had opgeleverd. De carrière van o.a. Romain Febvre, Max Anstie, Thomas Covington en Thomas Kjer Olsen kwamen tot bloei onder leiding van de Belg. Het Oostenrijkse merk had met zijn Rockstar Energy Husqvarna-team al vijf jaar het belangrijkste team om jongeren te begeleiden naar de top.

Martens’ contacten en reputatie in de sport hebben hem door een onzekere periode geholpen, en de 56-jarige uit Lommel is nu klaar om een ​​nieuw hoofdstuk in zijn carrière als teameigenaar aan te kondigen. “Het is het juiste moment,” merkt hij op. “We hebben een aantal goede dingen gedaan in MX2, maar we denken dat er een groot potentieel is in de MXGP en ik sta op het punt te bevestigen van welke fabrikant wij ondersteuning gaan krijgen. We denken dat de interesse van sponsors groter is voor de zwaarste klasse – het is live op tv in België – en we hebben extra ondersteuning plus een aantal oude sponsors die terugkomen.

Komt Thomas Convington weer naar Europa?

Ik ben erg blij, en vooral na een paar maanden met slapeloze nachten door na te denken over hoe ik een groot gat in mijn budget kan vullen.” voegde hij eraan toe. Er gaan geruchten dat Martens contacten heeft met Honda of Kawasaki en weer samenwerkt met Covington, waarbij de 23-jarige Amerikaan blijkbaar graag zou terugkeren naar MXGP na een tegenvallend 2019-seizoen.

Tekst: Adam Wheeler
Foto’s: JP Acevedo, Cudby

Uw reacties