Jeffrey Herlings: “Geen verwachtingen voor morgen!”

Jeffrey Herlings: “Geen verwachtingen voor morgen!”
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De internationale MX van de Keiheuvel kwam nog net iets te vroeg. Maar Jeffrey Herlings gooide zijn geplande wederoptreden tijdens de ADAC MX Masters in Bielstein volgend weekend zelf overboord. ‘Last minute’ had hij beslist om zijn kans te wagen in Zweden. Daar dropte de viervoudige wereldkampioen meteen een bommetje in de kwalificatierace!

Nog bezweet kwam ‘polesitter’ Herlings met een tevreden glimlach het kleine perszaaltje in Uddevalla binnen. De kwalificatiewinnaar was door zijn sensationele zege zelf minstens even verrast als de verzamelde media.

“Vorige week zat ik pas voor het eerst terug op de motor. Deze week heb ik dan samen met Glenn (red. Coldenhoff) getraind. Ook in het kader van de aankondiging van het Nederlandse team voor de Motocross of Nations. Eigenlijk ging het rijden al best goed. In overleg met mijn trainingsmonteur Ruben (red. Tureluren) rijpte daarom het idee om ook Uddevalla al te rijden. Het was dus eigenlijk een last minute idee maar gelukkig reageerde het team snel en konden ze alles toch nog regelen om hier aan de start te verschijnen,” aldus Herlings. De Red Bull-KTM rijder bedankte vervolgens uitgebreid zijn team, Red Bull en zijn andere sponsors voor hun onvoorwaardelijke steun in wat totnogtoe een dramatisch seizoen was voor de 24-jarige motorcrosser.

“Natuurlijk is het goed om zo terug te komen als vandaag. Ik pakte de kopstart en ik bleef aan de leiding rijden, steeds langer en langer. Mijn snelheid was goed en ik maakte geen fouten. Ik had wel pijnlijke armen maar dat is normaal voor mijn eerste wedstrijd terug. Ook voor mij was het een verrassing dat ik won maar voor morgen heb ik eigenlijk totaal geen verrassingen.” De manier waarop Jeffrey een jagend kwartet achter zich hield, dwong respect af. Pas terug en ‘the Bullet’ hield zowel Coldenhoff, Gajser als Pauls Jonass onder de knoet. Het topkwartet van de kwalificatiemanche kwam op nauwelijks meer dan 5 seconden over de meet. De vraag is natuurlijk hoe Herlings het er morgen van af brengt.

“Dit blijft een test en een pure voorbereidingswedstrijd. Ik heb twee of drie wedsdtrijden nodig om weer in mijn ritme te komen. Het plan is gewoon wedstrijd per wedstrijd beter te worden zodat ik op mijn best ben voor de Motocross of Nations in Assen. Morgen wordt sowieso anders want ik reed mijn eerste langere manche op training pas ’s woensdags.”

Een zege van Herlings morgen zou een mirakel zijn maar dat de crosser uit Elsendorp sowieso voor extra pigment zorgt, is als een godsgeschenk voor het Zweedse publiek.

Foto’s: Gino Maes

Uw reacties