Keiheuvel LIVE: Vlaanderen klopt verrassende Horgmo

Keiheuvel LIVE: Vlaanderen klopt verrassende Horgmo
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Eén ronde zo dicht was de kwartliter revelatie van de dag Kevin Horgmo (Creymert Racing) bij zijn eerste Joël Roelants trofee op de Keiheuvel! De rappe Noor stak de eerste manche op zak en leidde erg lang in de herneming. Uiteindelijk haalde Calvin Vlaanderen het echter. Aangezien de HRC Honda rijder tweede was in de opener won hij zo de eindstand.

Horgmo had ‘s morgen met zijn snelste tijd in de kwalificaties al een staaltje van zijn kunnen laten zien. Tot ieders verbazing trok hij echter ook het laken naar zich toe in de eerste reeks. De Creymert Racing rijder schoot als een pijl uit een boog weg en leidde van start tot finish. Door een foutje in de tweede ronde moest topfavoriet Geerts genoegen nemen met de derde plaats na een sterke Calvin Vlaanderen. Van Doninck was net buiten de top 10 gestart maar remonteerde naar P5.

Na een kanonstart leidde Horgmo weer de dans. Vlaanderen op het podium in Lommel toonde zich echter super gemotiveerd. Van buiten de top-5 stormde de Zuid-Afrikaanse Nederlander snel naar drie, maakte gebruik van een hapering van Geerts en zette op het einde Horgmo onder druk. De Noor ging op zijn beurt in de fout en zag zo de overwinning uit handen glippen. Een regelmatige Ben Watson (4-3) bezorgde Kemea alsnog een podiumplaats. In de eindstand moet thuisrijder Geerts vrede nemen met de vierde plaats, al kan hij zich hopelijk straks in de superfinale revancheren!

Cyril Genot bevestigde zijn bloedvorm met een mooie vijfde plaats terwijl Raivo Dankers de beste noorderbuur was. Bij de Nationalen ging Wannes Van de Voorde met de Trofee Bart Goelen aan de haal. de TBS Conversions KTM rijder was de beste Nationaal in reeks en maar moest local hero Andy Truyts voorlaten in de afsluiter!

Alle resultaten hier

Keiheuvel Inters/Nationalen 250cc Race 1
1. Kevin Horgmo
2. Calvin Vlaanderen
3. Jago Geerts
4. Ben Watson
5. Brent Van Doninck
6. Raivo Dankers
7. Cyril Genot
8. Mark Boot
9. Kay Ebben
10. Greg Smets

Keiheuvel Inters/Nationalen 250cc Race 2
1. Calvin Vlaanderen
2. Kevin Horgmo
3. Ben Watson
4. Cyril Genot
5. Jago Geerts
6. Raivo Dankers
7. Dylan Walsh
8. Joshua Van der Linden
9. René De Jong
10. Lars Griekspoor

Eindstand Inters/Nationalen 250cc
1. Calvin Vlaanderen 47
2. Kevin Horgmo 47
3. Ben Watson 38
4. Jago Geerts 36
5. Cyril Genot 32
6. Raivo Dankers 30
7. Joshua Van der Linden 23
8. Greg Smets 21
9. Mark boot 21
10. Lars Griekspoor 20

Foto’s: shotbyBavo, Plan-B’s older brother


Uw reacties