Rockstar Energy verlengt succesvolle Husqvarna samenwerking

Rockstar Energy verlengt succesvolle Husqvarna samenwerking
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Husqvarna Motorcycles kondigt met trots de verlenging van hun samenwerking met Rockstar Energy Drinks aan.  Dit is een strategische, wereldwijde samenwerking waarmee Rockstar Energy zich aan Husqvarna Factory Racing verbindt voor wereldwijde offroad motorsport tot en met 2021.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een cruciale rol gespeeld bij het nieuw leven inblazen van Husqvarna Motorcycles. De Husky fabrieksrijders zijn aan de slag in supercross-, motorcross-, enduro- en rallyracewedstrijden. Vorig jaar claimde Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing met Jason Anderson hun eerste AMA 450cc SuperCross titel. Zach Osborne eiste in 2018 het AMA 250cc East SuperCross kampioenschap op.


In de enduro won Billy Bolt vorig seizoen de WESS titel terwijl Colton Haaker zich al vroeg op het jaar tot  FIM SuperEnduro Wereldkampioen kroonde. Ook in het huidige World Enduro Super Serie eisen de Rockstar Husky rijders een hoofdrol op met  Graham Jarvis, Alfredo Gomez en Billy Bolt in de top vijf.

De succesvolle samenwerking tussen Rockstar Energy en Husqvarna begon in 2015 en heeft zich sindsdien verder ontwikkeld. Zo kwam er een FC 450 ROCKSTAR EDITION Husqvarna die te koop is voor het publiek. Deze motor was de basis voor Jason Anderson’s geweldige 2018 titelcampagne. Beide partners kijken er dan ook naar uit om hun sterke resultaten de komende jaren verder te zetten.

Diego Clement – Motorsport Manager bij Husqvarna Motorcycles: “Husqvarna Motorcycles heeft samen met Rockstar Energy Drink een echt wereldwijde racestructuur opgezet, ontwikkeld en uitgebreid. Deze samenwerking heeft zowel in de VS als in Europa een hoog niveau bereikt. Door deze samenwerking verder uit te breiden, kan Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing overwinningen blijven behalen in alle vormen van offroad-motorraces. We zijn zeer verheugd om onze samenwerking met Rockstar Energy Drink voort te zetten en kijken uit naar meer positieve seizoenen samen. ”

Michael Kelso – Marketing Director bij Rockstar Energy Drink: “Het succes en de gedrevenheid van het Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-team is een directe weerspiegeling van de kracht van de relatie tussen Rockstar Energy en Husqvarna Motorcycles en de toewijding van onze atleten en het teampersoneel. Door het domineren van kampioenschappen, het winnen van races en de grenzen te blijven verleggen, zorgt Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing voor blijvende positieve zichtbaarheid voor Rockstar. Dat  pusht het merk in een zeer competitieve omgeving. Als we vooruit kijken naar onze toekomstige samenwerking met Husqvarna Motorcycles, weet ik zeker dat we samen nog veel meer kampioenschappen zullen vieren. ”

Foto’s: Simon Cudby, Future7media, shotbyBavo, Rally Zone

Uw reacties