Preview BK Motorcross Orp-le-Grand

Preview BK Motorcross Orp-le-Grand
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Dit weekend maakt Orp-Le-Grand zich op voor de Internationale motorcross aan de Kleine Gete. Na de Keiheuvel staat het pittoreske Waals-Brabantse dorpje in voor de tweede klassieke Belgische topwedstrijd. AMC Orp kan ondanks, of net dankzij de Chinese GP, toch een heel puik deelnemersveld presenteren. Een echte aanrader dus!

De combinatie van natuurlijke elementen, het spectaculaire, technische stuk langs de heuvelflank en over de Kleine Gete gecombineerd met moderne invloeden maken Orp-le-Grand uniek in de wereld. Bovendien mogen we we heel wat rappe mannen verwachten voor deze toporganisatie.


In totaal heeft Orp, erg bereikbaar centraal gelegen, maar liefst vijf Inter reeksen op het programma. Naast 2 Inters 250cc en 2 Inters 500cc manches is er immers ook een Superfinale waarin de besten uit beide klassen het tegen elkaar opnemen! Shaun Simpson (RFX KTM Racing) pakte niet alleen in 2011 de Belgische titel in Orp-le-Grand, ook vorig jaar was hij er de sterkste. De snelle Schot zal moeten afrekenen met Hutten Metaal Yamaha duo Anthony Rodriguez (MX2 winnaar in 2018) en Micha-Boy De Waal. Er wordt trouwens nog meer Nederlands talent verwacht in de 500cc want ook Lars Van Berkel, pas ONK winnaar in Lierop, maakt zijn opwachting.

Van Belgische zijde zijn Jeffrey Dewulf, Kevin Fors, Ken De Dycker en Steve Ramon de voornaamste podiumkandidaten bij de halfliters. De Dycker won al twee keer op de ‘kleine Citadel’ en Steve Ramon stond er ook al op het hoogste schavot. Van dit viertal is Dewulf de enige zonder eindzege in Orp maar gezien zijn techniek en ervaring zou Jeffrey daar komende zondag wel eens verandering in kunnen brengen!

LEES MEER  Brent Van Doninck valt in voor Gebben Van Venrooy Racing

In de 250 is Cyril Genot zeker één van de favorieten al moet de sympathieke Limburger dan wel afrekenen met o.m. Raivo Dankers, Mark Boot en Lars Griekspoor. Ook clubrijder Clément Desalle maakt naar alle opwachting zijn opwachting nu zondag. Helaas nog niet om er te rijden, maar de Monster Energy Kawasaki rijder zal er wel bij zijn voor een foto-en handtekeningensessie.

Op zaterdag worden de wedstrijden georganiseerd in samenwerking met de FPCNA en wordt de finale van de Waalse FMWB kampioenschappen afgewerkt. Net zoals de voorgaande jaren wordt op zondag ook een reeks voor oldtimers toegevoegd aan het programma. De voorbije jaren mocht Orp-le-Grand over de twee dagen zo’n 600 rijders ontvangen. Hopelijk is dat dit jaar opnieuw het geval!


Wie het zelf wil meemaken, betaalt 25 euro (voor beide dagen), daar zit wel de prijs van de parking én het programma in. Veel waar voor je geld dus! Tot 14 jaar kom je er bovendien, mits begeleiding, gratis in.

Foto’s: WZ Racing, MXGP, MX July, Paul Weyten

Uw reacties