X

Geerts, the Jerre en Strijbos over hun MXON zilver!

Het Belgische team veroverde vandaag een eerste Monster Energy MX of Nations medaille sinds 2015. Meteen ook het eerste podium sinds Johan Boonen in 2018 aan trad als bondscoach. De Belgen kwamen bij hun noorderburen voor een medaille en slaagden met glans in hun missie!

Jeremy Van Horebeek (5de in MXGP):
“Een goede dag! Ons doel was om het podium te halen en dat hebben we ook gedaan. In beide reeksen lag ik vierde tot enkele minuten voor het einde. Er ging een lampje branden en de motor begon te stomen  in de eerste reeks. Ik was heel blij dat de motor het toch tot het einde vol hield. In de tweede manche kreeg ik een probleempje met het tandwiel achteraan en de ketting gedroeg zich vreemd. Een probleem dat zich nog nooit eerder voordeed maar gelukkig lagen we als team tweede plaats. Daardoor wist ik dat het wel goed zat voor het podium. We kwamen naar hier met een sterk team omdat we wisten dat we alle drie goed zijn in het zand, dat gaf ons vertrouwen. Op zich is deze wedstrijd sportief niet speciaal ook al is het natuurlijk een heel mooie evenement met veel sfeer. Verder is het gewoon hetzelfde als een GP. Extra druk is er dus niet. Ondertussen heb ben ikzelf en Kevin natuurlijk veel ervaring maar ook Jago gaat hier goed mee om. Vorig jaar was dat misschien ander bij zijn eerste MX of Nations deelname nu wist hij ook al wat te verwachten.”


Kevin Strijbos (8ste in MX Open): “Ik voelde me heel goed  dit weekend en het was geweldig om weer eens op het podium te staan met het Belgische team. In de eerste reeks viel ik twee keer en ik kon niet meteen starten waardoor ik veel tijd verloor. Ook in de tweede reeks viel, dat was wel jammer. Zeker voor mezelf hoewel ik nog redelijk terug kwam. Natuurlijk had ik het graag iets beter gedaan zeker na mijn sterke prestatie gisteren. Het belangrijkste was echter dat we hier als team een medaille pakten.”

Jago Geerts (6de in MX2):
“In de eerste manche had ik een technisch probleem dat was natuurlijk spijtig. Maar in de tweede reeks ging het goed en won ik in de MX2. Beter kon  dus niet. We zijn heel bij dat we als team weer het podium haalde. Dat ik aan de buitenkant moest starten was niet zo’n nadeel want ook aan de binnenkant was de start echt modderig. Natuurlijk lag het zwaar maar ik denk echt niet dat het een handicap was om met de250 tgen de 450s te rijden! Het ging hier voor mij vooral over techniek en het kiezen van de juiste lijnen, dat ligt me wel.”


Johan Boonen (teammanager): “Eigenlijk was het een roetsjbaan met alles wat er gebeurde maar ondanks de pech van Jago Geerts hebben we altijd het vertrouwen op een goede afloop behouden.  Onze drie rijders hebben het gewoon prima gedaan al weet je dat er altijd wel iets verkeerd kan gaan. Spannend is het dus altijd! Proficiat aan het Nederlandse team. Nederland was gewoon ijzersterk en ze waren vandaag een maatje te groot voor de rest. Maar net zoals de Nederlanders zich thuis voelen in Lommel voelen wij ons ook thuis in Assen. Doordat het hier een zware zandbaan is en omdat het zo dicht bij huis is en door de vele Belgische supporters.”

Foto’s: Gino Maes