Jacky Tausch Nederlands Kampioen MX open inters

Jacky Tausch Nederlands Kampioen MX open inters
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Jacky Tausch is tijdens de MON 24MX NK nationale motorcross Berghem gehuldigd als Nederlands Kampioen in de klasse MX open inters. De Hannamax Motorsport-rijder was door de afgelasting van de wedstrijd in Heeswijk voorafgaand aan de wedstrijd al zeker van de titel. De tweede plaats in het kampioenschap ging naar Jarno Derks. Hij wist tijdens de laatste wedstrijd te profiteren van pech bij Davey Janssen en passeerde hem in het klassement. Janssen restte niets anders als tevreden te moeten zijn met de derde plaats in het klassement. Gino Cörvers en Dimitri van der Sanden maken de top vijf compleet in de eindstand.

De dagzege ging in Berghem naar Dylan van Veghel. In de eerste manche moest van Veghel na een rechtstreeks duel de manchezege nog aan Eric Leijtens laten, maar in de tweede manche kwam Leijtens drie ronden voor de finish ten val. Van Veghel profiteerde hiervan en greep in de tweede manche zowel de dag- als de manchezege. Leijtens restte niets anders als de tweede plaats. Kampioen Tausch mocht met een vierde en derde plaats in de manches als derde plaatsnemen op het erepodium. Hij hield op basis van de tweede manche Derks achter zich. Van der Sanden maakte met een zevende en vijfde plaats in de manches de top vijf van het dagklassement compleet.

Eerste manche MX open inters Berghem:
1. Leijtens, 2. van Veghel, 3. Derks, 4. Tausch, 5. Hoeijmakers, 6. Cörvers, 7. van der Sanden, 8. Schoonderbeek, 9. van Kempen, 10. Otten.

Tweede manche MX open inters Berghem:
1. van Veghel, 2. Leijtens, 3. Tausch, 4. Derks, 5. van der Sanden, 6. Bolink, 7. Cörvers, 8. Otten, 9. Davey Janssen, 10. Cooymans.

Dagklassement MX open inters Berghem:
1. van Veghel 114, 2. Leijtens 114, 3. Tausch 97, 4. Derks 97, 5. van der Sanden 86, 6. Cörvers 84, 7. Otten 74, 8. van Kempen 70, 9. Cooymans 66, 10. Pijpers 64.

Eindstand 24MX Mx open inters 2019:
1. Tausch 963, 2. Derks 829, 3. Davey Janssen 800, 4. Cörvers 736, 5. van der Sanden 724, 6. van Loon 540, 7. Rannikko 533, 8. van Oort 462, 9. van Veghel 440, 10. van Kempen 423.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics

Uw reacties