X

Monster Energy Kawasaki Racing Team mist laatste MXGP!

Het Monster Energy Kawasaki Racing Team zal de laatste ronde van het FIM MXGP Motocross Wereldkampioenschap moeten missen, omdat Tommy Searle afgelopen weekend een schouderblessure op heeft gelopen. Na zijn crash tijdens de warming-up op zondagochtend werd Tommy Searle gedwongen zich terug te trekken uit de wedstrijd in Turkije vanwege een pijnlijke schouder.

De Britse rijder bleef optimistisch over zijn kansen om dit weekend deel te nemen aan de allereerste MXGP van China in Shanghai. Helaas voelt Tommy nog steeds ongemak in zijn schouder en kan hij dit weekend niet rijden, zelfs nu de motoren al in China zijn.

Dit seizoen was een moeilijk seizoen voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team. Zowel Clément Desalle (in Rusland) als Julien Lieber (in Duitsland) raakte geblesseerd terwijl zij geweldige resultaten leverden. Tommy Searle voegde zich het laatste deel van het seizoen bij het team en werd getroffen door lichte blessures, maar deed zijn best voor het team. Clément Desalle heeft toestemming gekregen van zijn arts om weer op zijn motor te stappen. Dus alle teamleden, inclusief teammanager François Lemariey, hebben nu hun zinnen gezet op 2020. “We weten allemaal dat deze zware sport ondankbaar kan zijn, en dit jaar was het bijzonder moeilijk voor ons. Sinds enkele weken richten we ons allemaal op het volgende seizoen. We kennen de 450 KX Kawasaki perfect en we zijn ervan overtuigd dat 2020 betere resultaten voor het team en al onze partners zal opleveren. Bedankt aan iedereen die achter ons is blijven staan in deze moeilijke periode! ”