X

MXON drama: Maxime Renaux vervangt Tom Vialle!

Geen blessure maar een conflict van sponsorbelangen houdt Tom Vialle aan de kant! Dat is het verdict van een partijtje touwtrekken tussen de Franse federatie en Vialles sponsor Red Bull. Het water tussen beide partijen bleek te diep en dus doet de FFM een beroep op Maxime Renaux!

Hoeveel zichtbaarheid krijgen de gebruikelijke sponsors van een rijder tijdens die ene wedstrijd per jaar in nationale kleuren? Dat is de inzet van het conflict. In het verleden waren er wel vaker spanningen tussen persoonlijke sponsors en nationale federaties. Uiteindelijk zal MX2 seizoensrevelatie Tom Vialle hierdoor wel de bekroning van zijn fantastische seizoen moeten missen. Nu er geen vergelijk werd gevonden in deze hoogoplopende discussie is dit helaas een trieste primeur…


Het persbericht van de FFM laat qua duidelijk niets te wensen over: “Na de weigering van één van de commerciële partners van het KTM-team om het voorstel van de FFM over de uitrustingen van het Franse team te accepteren, wordt de federatie gedwongen Tom Vialle te vervangen door Maxime Renaux. Geen van beide partijen heeft een oplossing voor dit probleem gevonden dat veel verder gaat dan onze sport. Tom Vialle zal niet deelnemen aan zijn eerste Motocross Nations in het Franse team. Een absoluut zielige situatie voor de jonge Fransman.

 

De verklaring van FFM voorzitter Jacques Bolle: “Ik ben echt bedroefd over deze situatie, vooral voor Tom. Maar ik ben van mening dat rijders in eerste instantie de kleuren van het Franse MX of Nations team moeten dragen. Commerciële merken zijn noodzakelijk, maar ze kunnen hun wil niet opleggen ten koste van nationale kleuren.” Maxime Renaux (foto boven) is opgeroepen om Tom Vialle te vervangen. De Yamaha rijder zal dus de MX2 rijder worden naast Gautier Paulin (MXGP) en Jordi Tixier (Open).

Wat vind jij van deze gang van zaken. Heeft de Franse federatie gelijk?

Foto’s: shotbyBavo, Yamaha Racing