MXON: TeamNL kiest voor Calvin Vlaanderen

MXON: TeamNL kiest voor Calvin Vlaanderen
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Calvin Vlaanderen start als MX2-rijder van TeamNL bij de Motocross of Nations op 28 en 29 september in Assen. Teammanager Patrice Assendelft maakte na afloop van de Grand Prix in China zijn definitieve keuze.

In de aanloop naar de Nations bestond de voorselectie van Nederland, naast ‘zekerheden’ Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff, uit Europees Kampioen 250cc Roan van de Moosdijk en MX2-coureur Calvin Vlaanderen. De beslissing tussen die twee was niet eenvoudig.

Teammanager Patrice Assendelft: “Calvin heeft een wisselend seizoen gehad door blessures, maar heeft weer een hoog niveau gehaald in de laatste fase van het wereldkampioenschap MX2. We hebben er alle vertrouwen in dat Calvin in staat is om zijn geweldige vorm mee te nemen naar Assen en van grote waarde te kunnen zijn voor TeamNL.”

“Uiteraard is het erg sneu voor Roan van de Moosdijk”, vervolgt Assendelft. “Het is altijd vervelend om iemand te moeten teleurstellen, maar topsport is ook keuzes maken. Roan is een professional en heeft ook als zodanig gereageerd. Van hem gaan we de komende jaren nog veel plezier beleven.”

Topprestatie in China

In China won Herlings (2-1) de MXGP voor Coldenhoff (1-2). Die nam daarmee op de valreep de derde plek in de eindstand over van de Fransman Gautier Paulin! In de MX2 werd Vlaanderen (2-4) derde en Van de Moosdijk (DNF-6) twaalfde.

Na terugkeer uit China begint voor TeamNL de voorbereiding op de Nations met gezamenlijke trainingen. Herlings rijdt komende zondag nog de Loon Beach Race in Frankrijk.

Foto: shotbybavo, Bart Amsing

Uw reacties