X

Nieuw dieptepunt voor MON quads inters/nationalen

????????????????????????????????????

Afgelopen zondag werd er een nieuw dieptepunt bereikt bij de MON quads inters/nationalen. In Geldermalsen verschenen slechts vier rijders aan de start. De enigste inter was Ruben van Lith die na drie ronden in de eerste manche stil kwam te staan en uiteindelijk in de tweede manche niet van start ging. Bij de nationalen was de enigste vaste rijder die van start ging Renzo van Poppel. Henny Baauw en Willem van Wijk zochten in ieder geval voor deze gelegenheid ook een plaats uit achter het starthek.

In de wedstrijd zat ook weinig spanning voor de toeschouwers. In de eerste manche waren de verschillen vrij groot. Van Wijk won de manche met 52 seconden voorsprong op van Poppel, die op ruim 11 seconden werd gevolgd door Baauw. In de tweede manche wist van Poppel nog enigszins in de buurt te blijven van opnieuw manchewinnaar van Wijk. Baauw volgende op ruim één minuut daarachter.
Helaas, mag worden vastgesteld dat het verloop van het seizoen in deze klasse erg tegenvalt. Ondanks de klachten over onder andere de banen waar men van start gaat mogen de quadrijders niet al te veel zeggen hierover. Met onder meer starts in Lottum, Gemert, Deurne, Lommel, Eersel en Geldermalsen zaten er genoeg mooie banen tussen en met Berghem en Heeswijk staan er nog twee mooie banen op het programma.
Klagen op een organisatie c.q. bond is gemakkelijk, maar laten wij voorop stellen dat alles als eerste begint bij de opkomst van de quad-rijders en rijdsters.
Misschien wordt het eens tijd dat de beide bonden (MON en KNMV) rekening met elkaar houden bij het samenstellen van hun jaarprogramma. In de huidige tijden is het in ieders belang om met elkaar samen te werken en elkaar sterker te maken zodat er voor het publiek interessante wedstrijden te zien zijn en dat het voor eenieder mogelijk is om deze mooie sport te beoefenen.

Laten wij hopen dat er in de toekomst dingen ten positieve gaan veranderen en dat er gedurende de toekomstige seizoenen bij beide bonden gedurende het hele seizoen volle starthekken kunnen zien in alle klassen!

Uitslag eerste manche quads inters/nationalen Geldermalsen:
1. Willen van Wijk, 2. Henny Baauw, 3. Renzo van Poppel, 4. Ruben van Lith.

Uitslag tweede manche quads inters/nationalen Geldermalsen:
1. Willem van Wijk, 2. Renzo van Poopel, 3. Henny Baauw.

Dagklassement quads inters Geldermalsen:
1. Ruben van Lith 60.

Dagklassement quads nationalen:
1. Willem van Wijk, 2. Renzo van Poppel, 3. Henny Baauw

Netto-tussenstand 24MX quads inters 2019:
1. Roks 824, 2. van Lith 525, 3. Phoelich 443, 4. Gommans 375, 5. Aarts 372.

Netto tussenstand 24MX quads nationalen:
1. Besems 948, 2. van Poppel 769, 3. Lommers 552, 4. van Ewijk 300, 5. Goos 239.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics