X

Valentino Roks op weg naar titelprolongatie!

Valentino Roks heeft in Heerde ook de tiende wedstrijd van het NK quads gewonnen. Roks won op circuit de Kamperweg beide manches en behaalde hiermee zijn zesde dagzege van het seizoen. Mike Koolhaas kon als enigste echt tegenstand bieden aan Roks, maar moest zich met tweemaal de tweede plaats tevreden stellen met de tweede plaats in het dagklassement. Dani Hoffard mocht met een vierde en derde plaats in de manches als derde plaatsnemen op het podium. Hij hield Luc van Lenning en Gymano Besems achter zich.

Eerste manche
Het was kampioenschapsleider Roks die als beste weg was bij de start. Hij werd gelijk op de hielen gezeten door Koolhaas, van Lenning, Hoffard en Robin Mouw. In de tweede ronde viel Mouw ver terug en hem zagen we in het vervolg van de wedstrijd ook niet meer passeren. Het was Tom van der Spek die nu op enige achterstand van de voorste vier als vijfde doorkwam. Ondertussen voerde Koolhaas die de druk op in de strijd om de koppositie. Roks wist stand te houden en na vier ronden leken de posities ingenomen. Dennis Jansen was inmiddels voorbij aan van der Spek en kwam als vijfde door. De onderlinge verschillen tussen de top vier werden per ronde steeds iets groter en het was dan ook Roks die opnieuw een manchezege kon bijschrijven voor Koolhaas, van Lenning en Hoffard. Van der Spek moest zijn tempo laten zakken en verloor in de zevende ronde de vijfde plaats aan Mike Verboven die als vijfde de finishvlag zag.

Tweede manche
Het was opnieuw Roks die als snelste weg was. Hij werd opnieuw gevolgd door Koolhaas. Achter hem waren het Hoffard, Gymano Besems en van Lenning die de top 5 vormden. Snel leek er zich een status quo vormen tussen de eerste vijf. Dit was echter buiten Koolhaas gerekend die in de vijfde ronde de leiding wist over te nemen. Voor Hoffard lag het tempo van Koolhaas en Roks te hoog en hij moest langzaam maar zeker steeds meer ruimte laten. Hij werd op enkele seconden gevolgd door Gymano Besems en van Lenning met daarachter Verboven. Roks wist zich echter in de negende ronde opnieuw voorbij Koolhaas te knokken en greep zowel de manche als de dagzege.Hoffars wist de derde plaats vast te houden. Verboven reed sterke slot ronden en ging voorbij aan van Lenning om vlak achter Gymano Besems als vijfde te eindigen.

In de tussenstand van het NK is Roks nu vrijwel zeker van titelprolongatie. Met een voorsprong van 128 punten kan alleen een diskwalificatie hem nog van de titel houden. Tom van der Spek verliest zijn zesde plaats en zit zowel Gymano Besems als Jammie Lommers aan hem voorbij gaan.
De laatste wedstrijd zal verreden worden op 6 oktober in Holten.

Uitslag eerste manche NK quads Heerde:
1. Roks, 2. Koolhaas, 3. van Lenning, 4. Hoffard, 5. Verboven, 6. Gymano Besems, 7. Bac, 8. Keunen, 9. Jansen, 10. Tom van der Spek.

Uitslag tweede manche NK quads Heerde:
1. Roks, 2. Koolhaas, 3. Hoffard, 4. Gymano Besems, 5. Verboven, 6. van Lenning, 7. Bac, 8. Keunen, 9. Jansen, 10. Lommers.

Dagklassement NK quads Heerde:
1. Roks 200, 2. Koolhaas 190, 3. Hoffard 179, 4. Van Lenning 176, 5. Gymano Besems 173, 6. Verboven 172, 7. Bac 168, 8. Keunen 166, 9. Jansen 164, 10. Lommers 160.

Netto-tussenstand NK quads 2019:
1. Roks 1750, 2. van Lenning 1622, 3. Hoffard 1567, 4. Keunen 1537, 5. Koolhaas 1478, 6. Gymano Besems 1436, 7. Lommers 1423, 8. Tom van der Spek 1422, 9. van Wee 1387, 10. Kloekke 1372.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: mdbmxpics