Adam Sterry op het podium tijdens de Motocross of Nations

Op een bijzonder nat maar sfeervol TT Circuit heeft Adam Sterry zich heel goed laten zien tijdens de MonsterEnergy Motocross of Nations. Samen met Team Engeland wist de 23-jarige derde te worden tijdens de internationale afsluiting van het seizoen. De Kawasaki-rijder wist met landgenoten Shaun Simpson en Nathan Watson als derde op het podium te klimmen tijdens het door Team Nederland gewonnen evenement.

MXON Assen:
Tijdens de Motocross of Nations mag een land een team van drie rijders inzetten verdeeld in drie klasses. Deze rijders nemen het vervolgens tegen elkaar op in drie wedstrijden over 30 minuten en twee ronden. Van de zes uitslagen die de rijders laten noteren tellen de beste vijf mee voor het eindklassement. Het land met de minste punten wint de ‘Chamberlain Trophy’. Adam kwam in actie in de MX2 klasse, Watson in de MXGP-klasse en Simpson in de Open-klasse. In de eerste race van het weekend kwam Adam in actie en hij wist ondanks een matige start zich naar voren te werken. Na drie ronden gaat de Kawasaki-rijder echter in de fout waardoor hij terug zakt naar de 33e positie. Daarna rijdt hij een geweldig inhaalrace waardoor hij nog als 23e over de finish komt. Een belangrijke score want landgenoot Watson komt niet aan de finish.
In de tweede race is de start beter en hij komt als 17e uit de eerste ronde. In de prachtige Team GB kleding van Leatt werkt Adam zich vervolgens naar een tiende plaats maar halverwege de wedstrijd maakt hij een foutje. Hij verliest twee plaatsen maar die twaalfde plaats geeft hij vervolgens niet meer uit handen. Met een derde plaats scoort Simpson erg goed en is Team Engeland terug in de running voor een podiumplaats! Tijdens de laatste wedstrijd van het weekend komt Watson als negende over de finish voor Simpson en daarmee worden de Engelse achter Nederland en België derde in het klassement!

Seizoen 2020:
Het contract met Roan van de Moosdijk loopt nog twee seizoenen door. Zowel Adam als Henry Jacobi moeten door de leeftijdsgrens van 23 jaar de overstap maken naar de MXGP-klasse. Daarom heeft het F&H Racing Team de snelle Mathys Boisrame aangetrokken. De Fransman wist in 2018 het Europees Kampioenschap 250cc te winnen en dit jaar reed hij zijn eerste volledige Grand Prix seizoen. De 21-jarige crosser uit Rennes werd negende in de eindstand en stond tijdens de Duitse Grand Prix op het podium. Later deze week zal het F&H Racing Team hun derde rijder voor volgend seizoen bekend maken!

Terugblik & Dankjewel:
Het seizoen zit erop en het F&H Racing Team kan terug kijken op een geweldig seizoen! Het behalen van de Europese titel 250cc met Roan van de Moosdijk is natuurlijk geweldig en hetzelfde mag gezegd worden van de KNMV Dutch Masters of Motocross 250cc titel van Henry, waar in dat kampioenschap Roan ook keurig 3e en Adam 4e werd. Met de vijfde en zesde plaats in de eindstand van het FIM wereldkampioenschap MX2 is het team natuurlijk ook in hun nopjes. Tel daarbij de podiumplaatsen en Henry ,Roan en Adam op plus de velen Holeshot Awards, en als kers op de taart een MXON podium, dan kun je alleen maar uiterst tevreden zijn. Namens de gehele crew van F&H Racing Team en hun rijders hartelijk dank voor al uw ondersteuning, support en aanmoedigingen! Een groot applaus voor alle monteurs, trainers en een ieder die zich 24/7 in het belang van de rijders heeft ingezet voor de volle 100%. We kijken terug op een fantastisch seizoen, en hadden dit zonder jullie allen niet kunnen bereiken. We kijken al weer uit naar een sportieve samenwerking in 2020, op naar vele mooie resultaten!

Door: Steven van Kempen/KEMCO