Brenda Wagemans prolongeert IMBA-titel

Brenda Wagemans prolongeert IMBA-titel
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Brenda Wagemans heeft het vorige weekend in het Zwitserse Amriswil haar EK-titel (IMBA) in de damesklasse geprolongeerd. Voorafgaand aan de wedstrijd had de Belgische een voorsprong van 19 punten op de Nederlandse Britt Jans-Beken. Na een strijd met de Zwitserse Sandra Keller wist Wagemans de eerste twee manches winnend af te sluiten. Jans-Beken behaalde in deze manches tweemaal de derde plaats, waarmee de voorsprong was opgelopen tot 39 punten. Met de derde plaats in de derde manche behaalde Wagemans ruim voldoende punten om als Europees kampioene gehuldigd te worden. Jans-Beken behaalde in de derde manche de tweede plaats en sloot hiermee het IMBA-seizoen af op een tweede plaats algemeen. Hiermee is zij de beste 125cc 2-takt rijdster van het seizoen.

De strijd om de laatste plaats op het erepodium in het algemeen klassement ging tussen de Nederlandse Amber Simons en Cynthia Swets. Na een val van Simons in de eerste manche werd deze snel beslist. Simons raakte geblesseerd en kwam de rest van de dag niet meer in actie. Met een zevende, achtste en zesde plaats in de manches behaalde Swets de derde plaats in de eindstand. In het dagklassement ging de zege ook naar Wagemans. Zij werd hierbij op het erepodium vergezeld door Keller en Jans-Beken. Het landenklassement leverde een zege op voor Nederland. België behaalde de tweede plaats voor Groot Brittannië.

Eerste manche IMBA dames Amriswil:
1. Wagemans (Bel), 2. Keller (Zwi), 3. Jans-Beken (Ned), 4 Michelle Zünd (Zwi), 5. van Muylen (Bel), 6. Joyce Zachmann (Zwi), 7. Swets (Ned), 8. Allison (GBR), 9. Brummans (Bel), 10. Saunders (GBR).

Tweede manche IMBA dames Amriswill:
1. Wagemans (Bel), 2. Keller (Zwi), 3. Jans-Beken (Ned), 4. Michelle Zünd (Zwi), 5. Joyce Zachmann (Zwi), 6. van Muylen (Bel), 7. Brummans (Bel), 8. Swets (Ned), 9. Allison (GBR), 10. Tyra Zachmann (Zwi).

Derde manche IMBA dames Amriswill:
1. Keller (Zwi), 2. Jans-Beken (Ned), 3. Wagemans (Bel), 4. Michelle Zünd (Zwi), 5. Joyce Zachmann (Zwi), 6. Swets (Ned), 7. Tyra Zachmann (Zwi), 8. van Muylen (Bel), 9. Ruiters (Dui), 10. Saunders (GBR).

Dagklassement IMBA dames Amriswill:
1. Wagemans (Bel) 170, 2. Keller (Zwi) 168, 3. Jans-Beken (Ned) 154, 4. Michelle Zünd (Zwi) 141, 5. Joyce Zachmann (Zwi) 133, 6. van Muylen (Bel) 127, 7. Swets (Ned) 123, 8. Brummans (Bel) 109, 9. Tyra Zachmann (Zwi) 107, 10 Saunders (GBR) 103.

Eindstand IMBA dames 2019:
1. Wagemans (Bel) 674, 2. Jans-Beken (Ned) 639, 3. Swets (Ned) 536, 4. van Muylen (Bel) 474, 5. Saunders (GBR) 451, 6. Simons (Ned) 436, 7. van Dam (Ned) 376, 8. Ruiters (Dui) 375, 9. Michelle Zünd (Zwi) 371, 10. Morgane Soulier (Fra) 337.

Door: Maycel de Bruijn
Foto: IMBA-MX

Uw reacties